Evenimentul ZileiInternationalTraficanții de droguri umilesc Uniunea Europeană. Raportul devastator publicat de Europol

Traficanții de droguri umilesc Uniunea Europeană. Raportul devastator publicat de Europol

Traficanții de droguri umilesc Uniunea Europeană. Raportul devastator publicat de Europol
Europol, organizația europeană de combatere a criminalității cu sediul la Haga, susține într-un nou raport că traficul de droguri este în plină expansiune în UE.

Atrași de obținerea unor prețuri mai mari, de creșterea pieței, dar și de riscurile meci de a fi prinși, traficanții internaționali de droguri au făcut din Uniunea Europeană destinația lor numărul unu, scriu experții Europol care au întocmit raportul.


Iaurtul ne poate salva de Covid-19? Savanții israelieni, aproape de o descoperire epocală


Drogurile intră în UE prin porturile Antwerp și Rotterdam

Porturi precum Antwerp și Rotterdam,în care sosesc săptămânal mii de containere, sunt deosebit de atractive pentru traficanți, susține și Jeremy McDermott, director executiv al InSight Crime.

Profitând de faptul că aceste porturi sunt unele dintre cele mai aglomerate din întreaga lume, rețelele de trafic își încearcă și ele norocul. Cu mare succes, după câte se pare, având în vedere că piața europeană a cocainei este „în plină expansiune”, potrivit Europol


“Savanții” din SUA cultivă embrioni de maimuță-om. Știința fără Dumnezeu deschide Cutia Pandorei


Foarte interesant pentru traficanți este că pe piața neagră a țărilor UE, cocaina, de pildă, valorează de până la aproape trei ori mai mult decât în SUA.

Cocaina valorează pe piața neagră din UE de trei ori mai mult decât în SUA

Europol susține că un kilogram de cocaină în SUA valorează până la 28.000 de dolari, valoarea cu ridicata, în veme ce în UE prețul atinge 80.000 de dolari.

Raportul avertizează, de asemenea, că 40% dintre rețelele criminale active în UE sunt implicate în acest comerț ilegal. Traficul de droguri reprezintă, de altfel, „cea mai mare afacere criminală” din interiorul blocului european.

Europol susține că există „cantități fără precedent” de cocaină care sunt aduse în principal din Columbia, Peru și Bolivia. Acest trafic generează profituri de „miliarde de euro”, susțin experții.
Aceste sume imense, pe lângă faptul că îi îmbogățesc pe criminali, corup societatea și contribuie la explozia crimelor violente.

Război nemilos între traficanți

„Piața în plină expansiune a cocainei a determinat o creștere a numărului de crime, împușcături, atacuri cu explozibil, incendieri, răpiri, torturi și intimidări legate

„Nu mai avem jafuri”, e de părere Joris van der Aa, reporterul ziarului Belgium Gazet van Antwerpen, „toată lumea lucrează acum în domeniul drogurilor.”
Pe lângă faptul că face ravagii în UE, concurența pentru a ocupa cererea piaței europene a declanșat un adevărat război al drogurilor în America de Sud. Mii de oameni au fost uciși în ultimii ani în lupta pentru dominație dintre cartelurile de traficanți, noteazîă ziarul britanic Daily Express.

Se face lumină în cea mai mare controversă legată de Covid-19. Studiul care ar putea schimba datele problemei

 


Accesează: