Evenimentul Zilei > Economie > Touroperatorii de pe LITORAL au dat LOVITURA! Ce PERSONALITĂŢI de renume MONDIAL vor veni în această vară la Mamaia
Touroperatorii de pe LITORAL au dat LOVITURA! Ce PERSONALITĂŢI de renume MONDIAL vor veni în această vară la Mamaia

Touroperatorii de pe LITORAL au dat LOVITURA! Ce PERSONALITĂŢI de renume MONDIAL vor veni în această vară la Mamaia

România este considerată o destinaţie sigură, aşa că sezonul estival 2016 pe litoral va fi unul cu vânzări fără precedent, conform estimărilor touroperatorilor locali, printre cei care şi-au anunţat prezenţa fiind şi două personalităţi de talie internaţională.

Astfel, la Mamaia vor veni în acest an marele maestru internaţional rus de şah Anatoli Karpov şi prinţul Albert de Monaco, transmite Mediafax.

„Va fi o nouă vară fierbinte, cu multe evenimente – muzicale, sportive, istorice, culturale şi pentru copii, pentru toate preferinţele şi categoriile de turişti. Se distinge Mamaia, prin campania sa Mamaia Style, cu multe competiţii europene şi mondiale, cu participarea unor nume celebre deja, cum ar fi Anatoli Karpov, la Campionatul European Feminin de Şah, sau Prinţul Albert de Monaco, la Campionatul Mondial de Bob pe rotile. Vor fi festivaluri şi competiţii gastronomice – promovăm peştele şi fructele de mare de Marea Neagră, evenimente muzicale, sportive, de teatru şi dans”, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării (ALDD) .

Potrivit acesteia, din cauza tensiunilor înregistrate în ultimele luni în vestul Europei şi în ţările din jur, românii se orientează spre destinaţiile naţionale, iar litoralul românesc se află în topul preferinţelor, ca fiind o destinaţie sigură.

„Ceea ce se întâmplă în jurul nostru, în Europa în general, favorizează în acest moment vânzările pentru litoralul românesc. S-au vândut, până în acest moment, cu 50 – 60 la sută mai multe vacanţe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Românii se reorientează deja spre destinaţii turistice româneşti şi, în plus, prin campania noastră de promovare, atragem mai mult interes clar şi de pe pieţe externe, pentru care până acum prezentăm doar alternativă pentru alte destinaţii”, mai spune preşedintele ALDD.

Potrivit acesteia, Mamaia-Navădari şi Vama Veche sunt în topul vânzărilor pentru staţiunile de pe litoralul românesc, iar plajele extinse din Mamaia şi Eforie Nord vor contribui şi ele la atragerea unui număr sporit de turişti în această vară.