Evenimentul ZileiInternational„Totul se va închide”: Militarii înlocuiesc personalul medical. Populația, arestată pentru a nu se revolta. Mii de români sunt vizați de restricții

„Totul se va închide”: Militarii înlocuiesc personalul medical. Populația, arestată pentru a nu se revolta. Mii de români sunt vizați de restricții

„Totul se va închide”: Militarii înlocuiesc personalul medical. Populația, arestată pentru a nu se revolta. Mii de români sunt vizați de restricții
Țările de Jos se vor închide duminică. Premierul Rutte a anunțat că „în principiu, totul” va fi închis. Carantina se va impune, de această dată, începând cu ora 17.00. În același timp, guvernul se teme de noi revolte - mai multe persoane au fost arestate ca măsură de precauție.

Olanda vrea să ia măsuri împotriva creșterii rapide a numărului de infecții și de pacienți COVID-19 din țară prin impunerea unor restricții dure. O carantinare de seară se va fi aplicată în toată țara începând de duminică, 28 noiembrie. Magazinele, spațiile culturale, restaurantele și cluburile sportive vor trebui să se închidă în fiecare zi la ora 17.00.

Olanda impune restricții dure: Carantină de la ora 17.00

Premierul Mark Rutte a anunțat că măsurile înăsprite se vor aplica momentan pentru o perioadă de trei săptămâni. „În Olanda, totul este practic închis de la ora 17.00”. Supermarketurile sunt excluse de pe listă.

Școlile ar trebui să rămână deschise deocamdată. Cu toate acestea, elevii cu vârste de peste zece ani trebuie să poarte mască de protecție atunci când nu stau în bănci. Regula distanței de 1,5 metri este extinsă la cinematografe, teatre și restaurante. Acest lucru înseamnă că societățile amintite nu pot primi la fel de mulți vizitatori. Obligația de a purta mască se va aplica și acolo. Trebuie să existe un punct de cotitură, a declarat Rutte.

În pragul stării de urgență: Tratamente anulate, militarii se pregătesc să înlocuiască personalul medical

Situația din spitale, în special, se înrăutățește. Ministrul Sănătății, Hugo de Jonge, a impus măsuri de urgență, astfel încât și tratamentele acute pot fi acum anulate. Într-un spital din Utrecht, 120 de militari intervin pentru a înlocui personalul medical. Starea de urgență trebuie să fie prevenită, a declarat de Jonge.

În întreaga țară, serviciile de urgență s-au pregătit pentru posibile tulburări din cauza măsurilor înăsprite. Unele persoane fuseseră deja arestate vineri, ca măsură de precauție, pentru că au îndemnat la revolte pe rețelele de socializare. La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc revolte violente toată noaptea. Poliția se așteaptă din nou la proteste în weekend.

Guvernul Rutte, aspru criticat pentru măsurile de relaxare

Guvernul a fost puternic criticat pentru relaxarea anticipată din septembrie. Numărul de infecții a crescut rapid. Pe 13 noiembrie, guvernul a tras frâna de urgență și a impus o carantinare parțială. Dar mai presus de toate, situația din spitale s-a înrăutățit.

Cel mai recent, vineri au fost înregistrate aproximativ 21.350 de noi cazuri de coronavirus, cu aproximativ 900 mai puține decât în ziua precedentă. Dar capacitatea de testare a autorităților a fost de mult epuizată. În medie, în ultimele șapte zile au fost raportate cu 19% mai multe noi infecții, potrivit Der Spiegel.


Accesează: