Evenimentul ZileiActualitateNoi restricții de sărbători? Săptămâna viitoare este decisivă pentru români

Noi restricții de sărbători? Săptămâna viitoare este decisivă pentru români

Noi restricții de sărbători? Săptămâna viitoare este decisivă pentru români
Alexandru Rafila a recunoscut! Există o mare posibilitatea ca sărbătorile de iarnă să vină la pachet cu o serie de restricții împotriva COVID-19. Marea veste se va afla săptămâna viitoare, iar numărul cazurilor joacă un rol important.

Rafila a mărturisit că săptămână viitoare se va decide dacă România va avea parte de noi restricții sau de o serie de relaxări.

“Trebuie să văd exact în ce constau aceste relaxări. Și când am fost la audieri (în Parlament – n.r.), am încercat să transmit un mesaj: să fim cumpătați, în primul rând, și să lămurim lumea că aceasta este soluția, să-și protejeze persoanele vulnerabile din familie prin vaccinare.

Dacă mortalitatea, prin îmbolnăvire, la categoria oamenilor activi, între 40 și 50-60 de ani, este undeva la 1 din 25 sau chiar mai mică, la categoria de peste 80 de ani, 1 din 6 pacienți decedează. Aici n-avem decât soluția colaborării cu autoriățile locale, cu alte autorități, fie ecleziastice, fie activiști din zona non-guvernamentală.

Primele măsuri le vom vedea săptămâna viitoare, când trebuie să ne întâlnim cu medicii de familie. Trebuie să avem primele contacte, încât să recunoaștem în primul rând rolul lor, să nu-i mai acuzăm în grup, pentru că se întâmplă lucrul ăsta, ceea ce este extrem de nociv. Ai nevoie de acest corp medical, care este cel mai mare din România, are cele mai multe contacte cu populația acestei țări. Ei trebuie să facă două lucruri să ne ajute acum: trebuie să asigure accesul la testare și trebuie să asigure consultația și prescripția unui tratament, conform unor ghiduri, în ambulatoriu, atunci când se poate. “, a spus Rafila.

Alexandru Rafila vine cu cea mai bună veste: Se va sfârși până în luna martie 

Strategia de comunicare l-a scos din sărite pe Rafila

Alexandru Rafila a mărturisit că totul a fost o infracțiune și responsabilii nu s-au gândit la interesul populației. Acesta a mărturisit că strategia de comunicare a fost mediocră, iar pandemia a câștigat în România.

„Avem tot felul de grupuri de comunicare strategică. N-am înțeles în ce constă strategia comunicării unor cifre, mereu aceleași, în fiecare zi – numărul de cazuri, numărul de decese, numărul de cazuri la AȚI și cam asta este comunicarea strategică. Cred că trebuie să stăm de vorbă puțîn cu colegii din CNCAV”, a declarat Alexandru Rafila.

“Cred că putem să adoptăm o altă strategie de comunicare. Noi am avut în strategia de comunicare doar două elemente: mesajele de promovare a vaccinării, nu de informare referitoare la vaccinare – și trebuie să venim cu partea de informare; și al doilea element – trebuie să aducem în prim-plan persoanele credibile din sectorul de sănătate care să vorbească despre vaccinare și să explice. E important să răspundem multor întrebări și vă spun din proprie experiență. “, a încheiat medicul pentru DIGI24.


Accesează: