Evenimentul ZileiSocialTot o teorie a conspirației? Investițiile lui Soros ne arată cum se face „marea resetare”

Tot o teorie a conspirației? Investițiile lui Soros ne arată cum se face „marea resetare”

Tot o teorie a conspirației? Investițiile lui Soros ne arată cum se face „marea resetare”
O știre din lumea afacerilor cutremură clasa politică americană. Controversatul miliardar George Soros a cumpărat recent 18,5 milioane de acțiuni Palantir, firmă specializată în programe de supraveghere globală. Soros Fund Management a investit nu mai puțin de 175,3 milioane de dolari, potrivit datelor aflate la dispoziția Securities and Exchange Commission.

George Soros nu este, însă singurul interesat de sistemul de supraveghere mondială Palantir. Third Point, firma condusă de investitorul progressist Dan Loeb, a cumpărat și ea 2,4 milioane de acțiuni.

Cum Palantir valorează în momentul de față aproximativ 30 de miliarde de dolari, acțiunile deținute de Soros și Loeb nu înseamnă mare lucru. Interesul lui Soros este, însă, extrem de interesant, mai ales că este vorba de o companie fondată de Thiel, un om de afaceri care și-a exprimat în 2016 susținerea pentru Trump, notează CNN.

Să nu vă imaginați că investiția în compania Palantir e vreo mișcare genială din punct de vedere al profitului. Chiar reprezentanții companiei au mărturisit că desi încasările cresc, compania nu este încă profitabilă. Altceva îl interesează pe Soros.

Marea miză a Palantir este supravegherea mondială

Palantir, care are printe clienți guverne din întreaga lume, este  implicată în urmărirea datelor despre răspândirea coronavirusului, precum și despre distribuția potențială a vaccinurilor. Dar asta nu e tot, din cauza relațiilor sale cu agențiile guvernamentale și a mulțimii de date pe care le colectează, compania a fost acuzată în repetate rânduri că încalcă dreptul consumatorilor la viață privată.

Platformele Gotham, Foundry și Apollo ale companiei au fost utilizate pentru a ajuta la monitorizarea activității teroriste. Întreprinderile mari folosesc, de asemenea, serviciile Palantir pentru a analiza date despre achizițiile consumatorilor.

Un sistem Mondial de tip Big Brother

 

Palantir pare să fi devenit interesantă pentru marea finanță pentru că datele oferite de această companie ar putea juca un rol hotărâtor în “marea resetare” plănuită de progresiști și globaliști. Nu e vorba aici de nicio teoria a conspirației. Presa progresistă mainstrem a vorbit în repetate rânduri despre activitatea Palantir. Iată câteva pasaje din New York Magazine despre înființarea acestei companii și scopurile sale:

„În 2003, John Poindexter a primit un telefon de la Richard Perle, un vechi prieten din zilele în care amândoi lucrau în administrația Reagan. Perle, unul dintre arhitecții războiului din Irak, voia să-i  prezinte lui Poindexter niște antreprenori din Silicon Valley care puneau bazele unei companii de software.

Era vorba de Palantir Technologies, o firmă care visa să adune laolaltă datele colectate de o gamă largă de agenții de spionaj. De fapt, nu o gamă largă, ci toate informațiile,  de la apeluri telefonice, la călătorii și tranzacții financiare. Cauza era nobilă – identificarea și oprirea teroriștilor care planifică atacuri asupra Statelor Unite.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: