Evenimentul Zilei > Social > Tot mai mulți copii, afectați de COVID -19. Dr. Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă pentru părinți
Tot mai mulți copii, afectați de COVID -19. Dr. Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă pentru părinți

Tot mai mulți copii, afectați de COVID -19. Dr. Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă pentru părinți

Voci tot mai avizate din medicină trag un semnal de alarmă. Medicii avertizează că numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 este mult mai mare decât în realitate. Beatrice Mahler, managerul institutului "Marius Nasta", a lansat o serie de recomandări și pentru bolnavii cronici.

Medicul Beatrice Mahler, managerul institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, lansează un apel către bolnavii cronici. Medicul solicită să ţină cont de simptome şi să apeleze imediat la medici. Beatrice Mahler a precizat că pe lângă pacienții COVID-19, şi adulții bolnavi cronici, în această perioadă vin la spital şi foarte mulți copii care au contactat boala de la familie pentru că au venit la medic mult prea târziu.

Se fac eforturi pentru îngrijire și asistență medicală optimă

Medicul Beatrice Mahler a mai subliniat că se încearcă atingerea unui echilibru astfel încât fiecare pacient, fie că e COVID-19 sau cronic cu alte afecţiuni, să beneficieze de îngrijirea şi asistența medicală optimă. În opinia ei, atingerea obiectivelor depinde mult şi de cât de repede luăm cu toții măsuri de la primele simptome.

Pacientului cronic  trebuie încurajat să ajungă în spital sau la un cabinet medical pentru a primi asistență medicală, crede Beatrice Mahler.

„La Marius Nasta terapia intensivă COVID și non-COVID vin este plină. Secția COVID este la capacitate maximă, dar și secțiile de Pneumologie au un număr foarte mare de pacienți  şi de foarte multe ori și în aceste zone găsim cu dificultate locuri.

Încercăm în fiecare zi să găsim un echilibru între ceea ce înseamnă asistența pacientului COVID care este în acest moment extrem de importantă, dar și asistența pacientului cronic care trebuie încurajat să ajungă în spital sau un cabinet medical pentru a primi asistență.

Din păcate, ne confruntăm zi de zi cu situații în care pacienții amână foarte mult prezentarea la medic. În momentul în care ajung nu ne ajută nici pe noi să ajutăm foarte mult”, a explicat Beatrice Mahler la Antena 3.

Binomul copii – adulți sănătoși

„Dramă este în cazul copiilor cu tuberculoză care se îmbolnăvesc de la un adult din preajma care dacă îşi mâna foarte mult diagnosticul poate să fie sursă de infecție pentru cei dragi și cei apropiați lui.

Este extrem de importantă atunci când simptomatologia persistă mai mult de două trei săptămâni, atunci când avem o stare de slăbiciune, când avem o tuse care nu este deloc normală, să ne adresăm medicului de familie. Este important pentru copiii de lângă noi să fim și noi sănătoși”, a mai spus medicul Beatrice Mahler, managerului institutului „Marius Nasta” din București.