Evenimentul Zilei > Actualitate > TOPURILE ANULUI POLITIC 2014. Monica Macovei: În multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela
TOPURILE ANULUI POLITIC 2014. Monica Macovei: În multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela

TOPURILE ANULUI POLITIC 2014. Monica Macovei: În multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela

Europarlamentarul Monica Macovei, nemulțumită de faptul că PDL nu a fost în stare să aibă propriul candidat la prezidențiale, se hotărăște să-și încerce ea norocul la Cotroceni, din postura de candidat independent.

Invitată într-o emisiune la Digi24, Monica Macovei mărturisea că a luat decizia de a intra în cursa prezidențială după ce a văzut că niciun candidat de dreapta nu o convinge să îl voteze. Fostul ministru al Justiției mai spunea că vrea ca „toți hoții și corupții care fură din banul public să meargă la închisoare” și că ea se simte apropiată de modelul politic reprezentat de fostul președinte sud-african Nelson Mandela.

„M-am gândit că, în multe feluri, eu semăn cu Nelson Mandela, care nu și-a sacrificat principiile niciodată, care și-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasă, pentru care nimic nu a fost imposibil și care a făcut foarte mulți ani de închisoare, s-a sacrificat, și-a sacrificat interesele personale pentru țară. Și mă identific cu toate aceste lucruri”, a declarat Monica Macovei.

Ponta: A greșit, a vrut să spună Ana
 

În replică, premierul Victor Ponta a scris pe Facebook, că europarlamentarul Monica Macovei s-a autocomparat ''din greşeală'' cu Nelson Mandela, adăugând că ea este ''instrumentul de represiune al regimurilor comuniste şi securist-băsiste''. ,,Cred că Monica Macovei a spus din greşeală Mandela – a vrut să spună Ana Pauker!'', a scris Ponta.

Monica Macovei a demisionat din PDL pe 2 septembrie, după ce a primit nenumărate critici că nu face acest pas, deși a anunțat că va candida independent la Cotroceni. ”Multe decizii ale PDL au indus confuzie în PDL. Nu am înţeles de ce nu poate avea propriul candidat la prezidenţiale”, declara Macovei.

”Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru funcţia de preşedinte al României pentru că sunt convinsă că românii merită un preşedinte al lor. Astăzi demisionez din PDL, nu este un gest pripit. Am reflectat la această decizie, ce se întâmplă astăzi în PDL este greşit şi din acest motiv am decis să demisionez", mai spunea Monica Macovei.

Ea a obținut la primul tur al alegerilor prezidențiale 4,44%.

"Suntem mult mai mulţi decât am ieşit astăzi la vot. Vrem să ne luăm ţara înapoi şi o să o luăm. Tot ce trebuie este să credem în acest vis. (…) Vocea noastră a fost auzită. Împreună schimbăm România", declara Monica Macovei în seara alegerilor.

 

Evenimentul zilei vă invită să votaţi "Topurile anului politic 2014". Votaţi mai jos în cele cinci categorii propuse şi aflaţi rezultatele în ediţia de miercuri, 31 decembrie, a Evenimentului zilei.

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.