Evenimentul Zilei > Social > Topul surprinzător al orașelor unde să trăiești în vremea pandemiei de coronavirus. Pe ultimul loc, o capitală în care e Infernul
Topul surprinzător al orașelor unde să trăiești în vremea pandemiei de coronavirus. Pe ultimul loc, o capitală în care e Infernul

Topul surprinzător al orașelor unde să trăiești în vremea pandemiei de coronavirus. Pe ultimul loc, o capitală în care e Infernul

Un top al orașelor unde este cel mai bine de trăit în vremea pandemiei, și nu numai, exclude top 5 orice urbe din Europa. Pe ultimul loc se află Damasc.

Există orașe care asigură un nivel foarte ridicat de trai chiar și în vremea pandemiei de coronavirus, într-o perioadă în care lucrurile au devenit instabile din punct de vedere social și economic. Într-un clasament ce a fost întocmit de săptămânalul „The Economist”, pe primul loc se află orașul Auckland din Noua Zeelandă.

În top 5 al orașelor prielnice pentru traiul în vremea pandemiei de coronavirus, două sunt din Noua Zeelandă: Auckland și Wellington

Urmează, în această ierarhie ce ia în considerare mai mulți factori ce vizează calitatea nivelului de trai în vremea pandemiei, Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia) şi Wellington (Noua Zeelandă).

„Auckland a urcat în topul clasamentului datorită abordării sale reuşite de a contracara pandemia de COVID-19, care a permis societăţii să rămână deschisă şi oraşului să aibă performanţe mai bune în ceea ce priveşte educaţia, cultura şi mediul”, au precizat realizatorii acestui studiu, în cadrul unui comunicat.

Surprinzător, marile orașe europene stau prost la acest capitol, în anul 2021. Viena, capitala Austriei, considerată anterior cel mai agreabil oraş între 2018 şi 2020, a coborât pe locul 12, în timp ce Hamburg (Germania), a scăzut cu 34 de locuri, ajungând pe locul 47, conform Agerpres.

Honolulu a crescut spectaculos, la Damasc este Iadul pe pământ

Studiul respectiv mai menţionează „stresul asupra resurselor spitaliceşti care a crescut în cazul majorităţii oraşelor germane şi franceze” şi „restricţionarea deplasărilor şi a adunărilor, care au limitat oferta culturală”.

Cea mai semnificativă creşterela capitolul nivelului de trai a fost înregistrată de Honolulu (Hawaii, Statele Unite ale Americii), care a ajuns pe locul 14, cu o creştere de 46 de locuri. Explicația din studiu spune că această creștere este „datorită progreselor mari în ceea ce priveşte limitarea pandemiei şi desfăşurarea programului de vaccinare”.

Privind în coada clasamentului, orașul care reprezintă un Infern pentru locuitori este și în acest an Damasc, capitala Siriei. Din cauza ce țin de războiul civil.