Topul celor mai scumpe ingrediente din lume. Costă mai mult decât o casă

Topul celor mai scumpe ingrediente din lume. Costă mai mult decât o casă Sursa: Pixabay

Printre cele mai scumpe ingrediente din lume, cunoscute de cei mai mulți dintre noi se află caviarul sau șofranul. Însă care sunt celelalte ingrediente de top din lume, care pot ajunge la prețuri exorbitante, chiar și de câteva sute de mii de dolari.

Printre cele mai scumpe ingrediente ale lumii se află trufele, aurul comestibil sau chiar și un anumit tip de fistic.

Trufa Alba

Unii oameni ar putea fi familiarizați cu gustul trufelor negre, găsite în diverse preparate. Însă, există în lume și trufa albă, denumită „Madonna trifola Alba”. Cel mai scump tubercul din acest tip de trufă s-a vândut în anul 2007 cu 330.000 de dolari.

trufa alba

Sursa: delicious

Caviar negru Beluga

Caviarul de sturion siberian este unul dintre cele mai scumpe alimente de pe planetă, apreciat pentru gustul său sărat, pământesc. Caviarul Beluga este oficial cel mai scump din lume, un kilogram costând 20.000 de lire sterline.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel mai bun mod de a degusta acest tip de caviar este prin a-l pune pe mână și a-l gusta la temperatura corpului.

caviar negreu Beluga

Sursa: delicious

Caciocavallo Podolico

Există câteva soiuri de caciocavallo, dar caciocavallo Podolico, numită după vacile care cresc în aer liber, este cea mai scumpă. Aceasta este un tip de brânză nobilă, deoarece este produsă din laptele vacilor Podolica și este preparată doar în anumite perioade ale anumlui.

Brânza învechită în peșteră are o formă de lacrimă și are un gust ușor asemănător brânzei Provolone. Se vinde cu aproximativ 140 de dolari pe kilogram.

Caciocavallo Podolico

Aurul comestibil

Auru comestibil poate fi folosit pentru a orna diferite preparate. Acesta se vinde cu aproximativ 70 de dolari.

foita de aur comestibil

Sursa: Pixabay

Foie gras etic

Ultra bogat și gras, foie gras este de obicei făcut din ficat de gâscă hrănit forțat. În Spania, „foie gras etic” de la La Pateria de Sousa costă aproximativ 700 de dolari pe kilogram.

foie gras

Sursa. delicious

Bernacle cu gât de gâscă

Din Galiția, bernecles cu gât de gâscă sunt foarte greu de recoltat, pescarii își riscă viața pentru a le ridica de pe stâncile zdrobite. O recoltă bună poate costa mai mult de 500 de dolari pe kilogram.

Barnacle cu gât de gâscă

Fistic iranian

Fisticul verde strălucitor este apreciat pentru gustul subtil și aspectul lui bun, dar un kilogram din cel mai bun fistic poate costa chiar și 153 de dolari pe kilogram.

fistic

Sursa: pixabay

Jamon Iberico de Bellota

Ai 3.600 de dolari de chletuit? Și tu poți cumpăra o picior de jamon untos, bogat în umami. Acesta este făcut din porci iberici hrăniți cu ghinde și crescuți în vestul Spaniei.

Jamon Iberico de Bellota

Carne de vită japoneză Kobe

Carnea de vită Miyazaki Wagyu, bogată în grăsimi, este considerată cea mai bună din Japonia.

În Las Vegas, 28 de grame din această carne costă până la 33 de dolari. Prin urmare, o friptură standard de 200 de grame poate costa până la 240 de dolari.

Carne de vită japoneză Kobe

Kopi luwak

Cea mai scumpă cafea din lume trece prin sistemul digestiv al unei zibete, o creatură asemănătoare unei pisici, înainte de a ajunge în ceașca ta. Aceste animale se hrănesc cu boabele coapte de cafea, dar pe care nu le digeră în totalitate.

Chiar dacă partea interioară a bobului de cafea nu este digerată, aceasta este modificată din punct de vedere chimic de către enzimele ce se află în tubul digestiv al animalului, enzime care dau savoare cafelei. Ele distrug proteinele și reduc astfel din gustul amărui al cafelei.

Există o mulțime de versiuni contrafăcute pe piață, dar așteptați-vă să plătiți în jur de 150 de dolari pentru 100 de grame de boabe de cafea, potrivit delicious.

Kopi luwak