Tom Hanks despre Codul lui Da Vinci: „o prostie”. Actorul recunoaște că a acceptat rolul doar pentru bani

Tom Hanks despre Codul lui Da Vinci: „o prostie”. Actorul recunoaște că a acceptat rolul doar pentru bani Sursa: wikipedia

Tom Hanks a declarat că faimosul film "Codul lui Da Vinci" a fost o "prostie și că totul ar fi fost doar o minciună. Actorul a fost atras doar de banii pe care i-a câștigat, pelicula având încasări de peste un miliard de dolari.

Tom Hanks a declarat că trilogia „Codul lui Da Vinci” a fost o „prostie” și că sinugurul lucru bun de care a avut parte a fost salariul pentru rolul lui Robert Langdon.

Marele actor, ajuns la 65 de ani, a recunoscut că a acceptat să joace în franciza realizată după best-seller-ul lui Dan Brown pentru bani.

Hanks a mai declarat că poveștile „încântătoare vânători de gunoaie care sunt la fel de exacte față de istorie precum filmele cu James Bond față de spionaj”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Doamne, a fost o întreprindere comercială”, a reflectat Hanks. „Da, acele continuări ale lui Robert Langdon sunt niște prostii. Codul lui Da Vinci a fost o prostie”.

Hanks a fost vedeta principală a celor trei filme din seria Robert Langdon, The Da Vinci Code în 2006, Angels & Demons în 2009 și Inferno în 2016.

Adevărul din spatele „Codului lui Da Vinci”

„Adică, Dan Brown, Dumnezeu să-l binecuvânteze, spune: «Iată o sculptură într-un loc din Paris! Nu, e chiar acolo. Vedeți cum se formează o cruce pe o hartă? Ei bine, este un fel de cruce»”, a meditat Tom despre autorul romanelor pe care se bazează seria de filme.

Toate filmele îl urmăresc pe profesorul de la Harvard Robert Langdon - un expert în artă, icoane și simboluri religioase - care este trebuie să ajunge mai mulți investigatori internaționali care încearcă să rezolve crime complicate.

Cărțile au devenit imediat best-seller-uri, dar filmele au fost criticate de majoritatea criticilor, iar Hanks a recunoscut că a acceptat rolul doar pentru ca a primit 20-25 de milioane de dolari.

„Nu este nimic în neregulă cu comerțul bun, cu condiția să fie un comerț bun”, a declarat Tom pentru NYT. 'În momentul în care am făcut al treilea [film, Inferno], am dovedit că nu era un comerț atât de bun'.

Mesajul lui Tom Hanks

Actorul a mai declarat că nu are regrete, deoarece filmarea serialului a fost o oportunitate unică în viață. „Lăsați-mă să vă mai spun ceva despre The Da Vinci Code”, a adăugat Hanks. „A fost aniversarea mea de 40 și ceva de ani.

Filmam noaptea în Luvru. Mi-am schimbat pantalonii în fața Giocondei! Mi-au adus un tort aniversar în Marele Salon! Cine are ocazia să aibă parte de o astfel de experiență? Ceva cinism acolo? La naiba, nu!”, a zis acesta.

La vremea respectivă, „Codul lui Da Vinci” nu a fost pe placul liderlor catolici din întreaga lume pentru că în film Iisus era un tată căsătorit când a murit, potrivit New York Times.