Evenimentul Zilei > Vremea > Toamna debutează în forță. Alertă de vreme severă, anunțată de ANM
Toamna debutează în forță. Alertă de vreme severă, anunțată de ANM

Toamna debutează în forță. Alertă de vreme severă, anunțată de ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis, miercuri dimineața, o alertă meteo de vreme severă imediată. Aceasta este valabilă, pe 1 septembrie 2021, începând cu ora 10.00 şi până la ora 23.00.

Astfel, în zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30-40 l/mp.

Averse și descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile estice, atrage atenția ANM.

Alertă de tip cod galben, valabilă în intervalul 1 septembrie, ora 10.00 – 2 septembrie, ora 10.00

Tot astăzi, ANM a emis o alertă de tip cod galben, valabilă în intervalul 1 septembrie, ora 10.00 – 2 septembrie, ora 10.00.

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60-80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90-100 km/h.

Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60-65 km/h, în special pe parcursul zilei.

Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65-70 km/h.

Vremea, miercuri, va fi ploioasă. În regiunile de vest, nord, nord-est, centru și în zonele montane, cerul va fi noros. În prima parte a zilei se vor manifesta averse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ.

În restul României, cerul va fi variabil. Se vor semnala înnorări temporare în a doua parte a zilei. Ploile vor fi de scurtă durată și posibil însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt se vor intensifica, iar în majoritatea regiunilor vor înregistra viteze de 55 km/h. În zonele de munte, vântul va depăși 90 de km/h. Presiunea atmosferică va crește după-amiază.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, în timp ce maximele se vor încadra între 17 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan și Podișul Dobrogei.

Vreme ploioasă în Capitală

La București, vremea va fi răcoroasă în prima decadă a zilei. Cerul va fi mai mult senin. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În orele după-amiezii se vor semnala ploi de scurtă durată și însoțite de descărcări electrice. Pe durata averselor, vântul se poate intensifica și poate atinge viteze de 50 de km/h.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 14 grade Celsius, în timp ce maxime se vor situa în jurul valorii de 26 de grade Celsius. Presiunea atmosferică va crește în a doua parte a zilei.

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: