Evenimentul Zilei > Politica > TOADER şi DAN, audiaţi în PARLAMENTUL EUROPEAN. Priorităţile ROMÂNIEI la PREŞEDINŢIA UE. VIDEO Live
TOADER şi DAN, audiaţi în PARLAMENTUL EUROPEAN. Priorităţile ROMÂNIEI la PREŞEDINŢIA UE. VIDEO Live

TOADER şi DAN, audiaţi în PARLAMENTUL EUROPEAN. Priorităţile ROMÂNIEI la PREŞEDINŢIA UE. VIDEO Live

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul de Interne, Carmen Dan, sunt audiați miercuri în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European

Toader a susținut că unul dintre obiectivele președinției române a Consiliului Uniunii Europene este să contribuie la sporirea încrederii cetățenilor în actul de justiție. și că România nu se va abate de la principiile statului de drept.

„Vreau să transmit mesajul meu de profundă apreciere față de dumneavoastră, față de Parlament în general, pentru că Parlamentul reprezintă cea mai înaltă expresie de legitimitate democratică a Uniunii”, a declarat Toader  în Comisia LIBE.

Toader a susținut că unul dintre obiectivele președinției române a Consiliului Uniunii Europene este să contribuie la sporirea încrederii cetățenilor în actul de justiție.

„Dorim o președinție bazată pe strânsă colaborare, orientată spre rezultate (…) Nu ne vom abate de la principiile generale directorare, de la respectul față de valorile comune, față de drepturile și libertățile fundamentale, față de statul de drept”, a spus Toader. 

Printre priorități, Toader a enumerat și înființarea Parchetul european, spunând că nevoia înființării "e atât de evidentă încât nu sunt necesare argumente suplimentare" și a spus că în perioada următoare va fi desemnat procurorul șef european.

„Până în 31 martie trebuie să trimitem propunerile pentru procurorii europeni, România operaționalizează procedura internă. Până în noiembrie trebuie operaționalizat acest parchet”, a afirmat ministrul Justiției, potrivit hotnews.ro.