Evenimentul Zilei > Justitie > Toader, despre o sesizare CCR privind revocarea lui Lazăr: „este vorba de mecanisme pe care le activăm la momentul oportun”
Toader, despre o sesizare CCR privind revocarea lui Lazăr: „este vorba de mecanisme pe care le activăm la momentul oportun”

Toader, despre o sesizare CCR privind revocarea lui Lazăr: „este vorba de mecanisme pe care le activăm la momentul oportun”

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat, luni, că o sesizare a Curții Constituționale a României privind revocarea procurorului general Augustin Lazăr este un mecanism ”pe care îl activăm la momentul oportun”.

Runda a doua pentru numirea Procurorului General al României a început vineri, după ce niciunul dintre candidații înscriși în prima tură nu a fost admis. Candidaţii se pot înscrie până în 25 aprilie, inclusiv, iar cei selectaţi vor participa la interviu cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader în perioada 6-7 mai, rezultatele urmând a fi comunicate în 8 mai.

Ministerul Justiţiei a precizat miercuri că niciunul dintre cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general nu a îndeplinit cerinţele necesare, astfel că procedura de selecţie va fi reluată.

În cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ca urmare, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată potrivit calendarului ce va fi comunicat ulterior”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Este vorba despre Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu, iar interviurile au avut loc miercuri.

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: