Evenimentul Zilei > Politica > TOADER, atacat dur de Kelemen Hunor. Președintele UDMR lansează OFENSIVA ANULUI
TOADER, atacat dur de Kelemen Hunor. Președintele UDMR lansează OFENSIVA ANULUI

TOADER, atacat dur de Kelemen Hunor. Președintele UDMR lansează OFENSIVA ANULUI

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marți, referitor la OUG că o greșeală nu o poate repara pe alta, iar intenția lui Tudorel Toader nu este bine argumentată.

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marți, referitor la OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completuri nelegal constituite, anunțată de ministrul Justiției Tudorel Toader, că o greșeală nu o poate repara pe alta, iar intenția acestuia nu este bine argumentată, scrie Mediafax.

„Eu am spus că nu ar trebui să ne ocupăm noi de așa ceva, aici trebuie lăsată justiția, avocații să facă recurs dacă e cazul, nu știu amănunte. Eu nu știu cum va arăta, dar nu cred că o greșeală mare se poate repara printr-o altă greșeală. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat cu completele de cinci și multe, multe alte chestii nu au fost corecte, dar nici repararea nu poți să faci în așa fel încât să greșești din nou”, a declarat Kelemen Hunor, marți, într-o conferință de presă.

Acesta a adăugat că CCR a dat deja soluția prin care avocații sau procurorii se pot adresa justiției pentru a vedea unde au fost greșeli.

„Nu știu ce vor guvernanți nu am discutat cu ei. Eu m-am pronunțat și legat de amnistie, am spus că nu este cazul și aici cred că trebuie găsită acea soluție și cred că Curtea Constituțională a dat acea soluție prin care avocații, eventual procurorii pe partea cealaltă unde au fost achitări se pot adresa justiției și se poate vedea dacă au fost greșeli sau nu au fost greșeli la un moment dat, dar eu nu înțeleg ce vor să facă, simplu, cu această ordonanță de urgență. Până când nu vedem textul, intenția anunțată de ministrul Justiției nu mi s-a părut extrem de bine argumentată și mai ales nu mi se pare că se va repara ceva”, a completat liderul Uniunii.