Ţiriac, bişniţă cu coniac la ruşi

Ţiriac, bişniţă cu coniac la ruşi

Revista presei.

Libertatea Ţiriac a făcut bişniţă cu coniac la ruşi

Intr-un interviu acordat cotidianului britanic The Times, miliardarul roman Ion Tiriac a povestit, in premieră, despre modul in care a reuşit să facă primii bani şi cum a ajuns astăzi pe lista celor mai bogaţi oameni de pe planetă. Fostul mare tenismen, acum în varstă de 69 de ani, a mărturisit că prima sa afacere a fost să vandă coniac ruşilor, in schimbul aparatelor de fotografiat. Conform propriilor afirmaţii, Ţiriac a făcut atunci "profit 100%".

Jurnaliştii de la The Times au remarcat, încă de la începutul articolului, forţa pe care o emană afaceristul român şi modul în care acesta s-a impus mereu în tot ce­ea ce a făcut. "Are aceeaşi voce puternică şi se ghidează după principii clare. El cântă, altul dansează şi nu face nici un pas în plus dacă nu e necesar", scrie The Times.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adevărul

Alocaţia câinilor, mai mare decât cea a copiilor Un copil primeşte de la stat o alocaţie lunară de 40 de lei, în timp ce pentru un maidanez autorităţile cheltuiesc între 400 şi 750 de lei. Locuitorii de la oraş plătesc lunar bani grei pentru strângerea câinilor vagabonzi. Primăriile îi irosesc, fără ca problema să fie rezolvată.

750 de lei pe lună. Atât plătesc localnicii din Rădăuţi pentru întreţinerea unui câine comunitar într-un  adăpost. Cel puţin aşa reiese din facturile eliberate de societatea „Servicii Comunale” pentru primăria din localitate.

Astfel, îngrijirea celor 80 de câini aflaţi la padoc este taxată cu 60.000 de lei lunar, ceea ce înseamnă în medie 750 de lei pe cap de maidanez. Primarul Aurel Olărean spune că s-a speriat de facturile primite şi a refuzat să le achite. „Pentru câini n-am bani. Sunt pensii de 500 de lei, şi eu să dau 150 de euro pentru un câine? Nu-mi permit luxul ăsta!”, a declarat Olărean.

Gazeta Sporturilor Mihai Covaliu s-a lăsat de scrimă!

Mihai Covaliu a decis să se retragă din viaţa competiţională şi doreşte să se ocupe de pregătirea colegilor săi. Ieri au debutat, la Sala Floreasca din Bucureşti, Campionatele Naţionale de sabie. Mihai Covaliu, medaliat cu bronz olimpic la Beijing, a fost prezent în sală, dar nu s-a înscris în concurs. Cotidianul

Geoană, pe urmele lui Ceauşescu

Preşedintele PSD a promis că va industrializa satele şi că va reduce cheltuielile cu salariile bugetarilor. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la o întâlnire cu Consiliul Investitorilor Străini, că PSD intenţionează, dacă ajunge la guvernare, să industrializeze satul românesc şi să reducă cheltuielile cu salariile bugetarilor, informează MEDIAFAX.

Geoană a afirmat că viitorul guvern nu va avea o lună de miere şi a promis că, în eventualitatea în care PSD va ajunge la guvernare, în primele zece şedinţe ale Executivului vor fi deja stabilite marile priorităţi. În plus, a adăugat el, în primele o sută de ore de plen ale viitorului Parlament ar trebui să fie legiferate măsurile şi actele necesare acestor priorităţi sociale şi de politică economică.

Cancan

Prigoana se va bate In Parlament pentru legalizarea prostitutiei

Miliardarul Silviu Prigoana sustine ca daca va deveni deputat in Parlamentul Romaniei va milita pentru legalizarea prostitutiei si pentru un parlament unicameral. Prigoana sustine ca "toate pipitele si nimfomanele trebuie sa imbine utilul cu placutul intr-un cadru civilizat", nu pe centura sau pe strazile marilor orase.

"M-am saturat sa le vad pe toate curvele pe strazi, iar cand deschid geamul la masina sa ma intrebe daca vreau ceva. Daca vreau sa dau pot sa ma duc eu undeva, nu sa sara ele pe mine. Daca se legalizeaza prostitutia, si pentru asta voi lupta in parlament, se stopeaza si bolile cu transmitere sexuala. Acum dai 50.000 pe centura, iar peste cateva zile cinci milioane pentru tratament. Trebuie sa fim o tara civilizata, ca toate celelalte din Occident", a afirmat, pentru Amos News, Silviu Prigoana. Jurnalul Naţional

Parcul lui Poponeţ - Afacere de 9.000.000 de euro

De data asta nu l-am găsit într-un club de noapte distrându-se cu fetiţe vesele şi şampanie scumpă, ci în actele unei tranzacţii imobiliare de milioane de euro. Codin Maticiuc, zis şi Poponeţ, băiatul de bani gata, a ajuns să fie şi stăpân pe un parc din centrul Capitalei. 3.600 de metri pătraţi de spaţiu verde, cunoscut sub numele de Parcul Duca, au ajuns în posesia firmei familiei lui Poponeţ în 2005 şi de atunci a încercat prin toate mijloacele să-l distrugă, pe teren fiind proiectat un ansamblu rezidenţial.

După ce a obţinut toate avizele de care avea nevoie, înclusiv autorizaţia de construcţie de la Primăria Sectorului 1, petrecăreţul a vândut parcul la sfârşitul anului trecut unei societăţi înfiinţate de doar o lună, primind în schimb nouă milioane de euro. Acum, spaţiul verde este în pericol, peste 100 de copaci urmează să fie defrişaţi. Singurii care vor să salveze parcul sunt oamenii din zonă, ei dorind să-l adopte. Cea mai bună variantă ar fi exproprierea pentru cauză de utilitate publică, exact ca în cazul Bordei.

Gândul

Eurofighter plusează cu pachetul promoţional „avioane şi elicoptere“

O variantă agreată este şi aceea ca România să cumpere cu jumătate din suma de 4,5 miliarde de euro elicoptere Augusta sau EADS. În plus, concernul este pregătit să accepte şi un contract mai mic cu 500 de milioane de euro.

Bătălia pentru obţinerea contractului de 4,5 miliarde euro pentru modernizarea flotei militare aeriene a intrat într-o nouă fază: cea a bonusurilor. Oficiali ai Eurofighter au promis construirea unei fabrici de autoturisme Fiat în România, în eventualitatea în care ţara noastră ar opta pentru avionul de 100 de milioane de euro bucata. În cadrul unei conferinţe de presă organizate pentru anunţarea încheierii unui acord de colaborare între Finmeccanica (partener în concernul Eurofighter) şi Aerostar Bacău, reprezentanţi ai companiei italiene au lăsat să se înţeleagă că oferta Eurofighter poate fi mult îmbunătăţită. Oferta oficială este 48 de avioane pentru 4,5 miliarde. Dar, „dacă bugetul alocat de Guvern pentru înzestrarea Forţelor Aeriene va fi de 4 miliarde, vom vedea ce putem face. Ziua

Romania beton

Programele partidelor privind construirea de autostrazi concureaza recordul absolut stabilit de Adolf Hitler. Dupa ce in 19 de ani si cinci mandate au dat in folosinta doar 128 km de autostrada, partidele politice promit sa remedieze problema cu constructii fantasmagorice de mii de kilometri in numai patru ani. Daca promisiunile ar fi respectate, Romania ar bate orice record in materie de viteza la constructia de autostrazi.

Democrat-liberalii par cei mai modesti, cu 836 de kilometri promisi pana in 2012. Pe langa tronsoanele pe care spun ca le vor finalizeza, pedelistii isi propun sa aiba in constructie inca aproape 1400 km si in studiu, proiectare si exproprie alti 850 km. Astfel, daca votam cu Stolojan & co., vom avea Autostrada Soarelui gata de la un cap la altul, o autostrada ce traverseaza nordul tarii de la Oradea la Iasi, o alta de la Arad la Sibiu si una de la Bucuresti la Comarnic. Cea mai mare parte a acestor constructii va fi data in folosinta in ultimul an de mandat, cand se vor deschide nu mai putin de 354 km. In total, vom vorbi peste patru ani de peste 3200 km noi de autostrada, in folosinta, in constructie sau in proiectare, conform promisiunilor PD-L.