Evenimentul Zilei > Social > Tiramisu low carb pentru ieșirea din carantină
Tiramisu low carb pentru ieșirea din carantină

Tiramisu low carb pentru ieșirea din carantină

Ieșirea din starea de urgență nu se putea sărbători decât cu un tiramisu low carb. Este prăjitură pe care trebuie să o încercați cu atât mai mult cu cât, cu siguranță, ați luat ceva în greutate. Nu este o rețetă dificilă, doar că, după preparare, va trebui să așteptați vreo 24 de ore, înainte ca să o degustați. Dar vă asigur că va merita așteptarea. Ca să nu mai lungim vorba, iată ce aveți de făcut.

Pentru început, veți pregăti un blat (nu se folosesc pișcoturi la această rețetă). Pentru acesta aveți nevoie de 5 ouă păstrate la temperatura camerei. În prima fază separați albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat spumă cu praf de sare, iar cand ați încheiat, adăugați 80 gr de îndulcitor pudră (ce preferați), mixând în continuare, până ce veți obține o bezea.

Amestecați cele 5 gălbenușuri cu 4 linguri de ulei și o jumătate de linguriță de vanilie pudră/lichida, apoi încorporați-le ușor în bezea, cu mișcări de sus în jos.

Adăugați în compoziție 150 gr de făină de migdale (noi am obținut-o măcinând 150 gr migdale în râșnița de cafea), amestecată în prealabil cu 1 lingurița de praf de copt.

Luați o formă de tort cu diametru de 18 cm. sau o tavă dreptunghiulară (noi am folosit una de 30×20 cm), o ungeți cu puțin ulei și o tapetați cu hârtie de copt.

Puneți compoziția în tavă și dați la copt, în cuptorul încins la 180 grade, cam 35 de minute – funcție de cuptor (până se rumenește la exterior și trece testul scobitorii).

Scoateți blatul din cuptor lăsați-l la răcit și apoi, apucați-vă să pregătiți crema.

Cum se prepară crema

Bateți 500 gr. smântână pentru frișcă (rece, de la frigider) până se întărește (puteți folosi și un plic de întăritor, în caz de nevoie). Apoi dați la rece, la frigider.

Între timp amestecați 500 gr de mascarpone cu 100 gr îndulcitor pudră și cu jumătate din sucul de la o conservă de mandarine (de 250 gr.). Adăugați coajă de portocale (1 plic din comerț sau coaja rasăde la o portocală) și o linguriță de vanilie (pudră sau lichidă).

În crema de mascarpone încorporați ușor, treptat frișca pe care ați pregătit-o mai înainte.

Pregătiți tava în care ați copt blatul și o tapetați cu folie de plastic. Tăiați blatul pe lung, în două jumătăți. Puneți partea de jos a blatului în tavă, adăugați mandarinele din compotul folosit la cream și turnați deasupra jumătate din crema de mascarpone.Asezați apoi, al doilea blat, pe care îl însiropați cu compot de mandarine și adăugați deasupra restul de cream de mascarpone, după care nivelați frumos. Acoperiți tava cu folie de plastic și dați la frigider până a doua zi.

Înainte s-o consumați decorați-o, după preferințe, cu fructe, ciocolată etc.

Prăjitura se prepară ușor și nu trebuie să fiți specialiști în bucătărie, așa că spor și să vă fie de bine.