Evenimentul Zilei > Actualitate > Tinerii care au FURAT trei busturi de bronz din Timișoara au fost prinși de polițiști
Tinerii care au FURAT trei busturi de bronz din Timișoara au fost prinși de polițiști

Tinerii care au FURAT trei busturi de bronz din Timișoara au fost prinși de polițiști

Trei tineri din județul Timiș au fost duși la audieri, miercuri seară, după ce au fost prinși de polițiști. Ei sunt suspectați că au furat busturile din bronz ale lui Victor Babeș, Aurel Cândea și Emanuil Ungureanu.

Cei trei suspecţi sunt din localităţile Bucovăţ şi Moşniţa Nouă din judeţul Timiş şi se află la audieri, la sediul IPJ Timiş. Ei sunt cercetaţi pentru furt”, a declarat Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Busturile lui Victor Babeș și Aurel Cândea au fost furate duminică spre luni. Acestea au fost găsite de către polițiști, marți, în curtea unui bărbat. Alături de acestea, au fost găsite și bucăți dintr-o statuie ce îl înfățișa pe Emanuil Ungureanu și a cărui dispariție nu a fost sesizată. Poliţiştii nu au putut preciza când a fost furat cel de-al treilea bust din bronz care îl înfăţişa pe Emanuil Ungureanu şi care a fost realizat în anul 1931 de către sculptorul Gheorghe Groza. Bustul era amplasat în Piaţa Iancu Huniade din centrul Timişoarei. Suspecții au vârste cuprinse între 25 și 30 de ani.