Evenimentul Zilei > Actualitate > Tinerele gimnaste s-au afirmat la Cupa „Nadia Comăneci”
Tinerele gimnaste s-au afirmat la Cupa „Nadia Comăneci”

Tinerele gimnaste s-au afirmat la Cupa „Nadia Comăneci”

Cea de-a treia ediție a Cupei „Nadia Comăneci” a tras cortina vineri, 24 aprilie, la Onești. Evenimentul a strâns 12 cluburi de gimnastică din țară, cu un numar total de 70 de micuțe gimnaste (junioare III – nivel 1 și 2), și a inclus probe pe aparate și individual compus.

 Cupa „Nadia Comăneci” este doar unul dintre proiectele inițiate de Fundația Nadia Comăneci pentru susținerea gimnasticii românești. În această ediție, finala pe aparate Junioare III (nivel 1) a fost câștigată la sărituri de Ana-Maria Bărbosu (CSSG Focșani); paralele: Erika Leonida (CSS Steaua); bârnă: Miruna Cazan (CS Dinamo); sol: Patricia Lador (CSM Arad). La Junioare II (nivel 2) locul 1 a fost câștigat la sărituri de Eliseea Șerbănescu (CSS Dinamo), Alicia Moroșan (CSS Steaua, la paralele), Luiza Popa (CS Farul Constanța, la bârnă) și Corina Petre (CS Farul Constanța, la sol).

La individual compus, la Junioare III (nivel 1), primele trei locuri au fost ocupate de Miruna Cazan (locul 1), Erika Leonida (locul 2) și Iasmin Neacșu, (CSM Arad – locul 3), în timp ce la Junioare III (nivel 2) podiumul a arătat astfel: Daria Berar (CSM Arad – locul 1), Alicia Moroșan (locul 2) și Corina Petre (CS Farul Constanța – locul 3).

Cele două câștigătoare de la individual compus, nivel 1 și 2 au fost răsplătite fiecare cu câte o medalie cu chipul Nadiei Comăneci, o păpușă Nadia, precum și o bursă în valoare de 500 de euro.