Nu mai puțin de 7 coduri portocalii de vreme rea imediată au fost emise în ultimele 24 de ore în județul Timiș. cantitățile de apă căzute sunt impresonante. Au fost afectate până acum 9 localități, inclusiv Timișoara. În comuna Săcălaz, dar și în satul Vișag, unde a fost nevoie să fie evacuate mai multe persoane.

Marți dimineață, peste 100 de pompieri acționează în județ cu mai mult de 20 de motopompe. ”Au fost afectate 9 localități (Timișoara, Ciacova, Liebling, Săcălaz, Jimbolia, Buziaș, Vișag, Drinova, Honorici). S-a evacuat apa din 17 curți și grădini în Timișoara, 3 în Ciacova, 14 în Liebling, 4 în Buziaș, 6 în Drinova și 2 în Jimbolia, iar în momentul de față se acționează în localitățile Săcălaz (110) și Vișag (200) unde sunt afectate aprox. 300 de curți. La nivelul localității Vișag sunt evacuate un număr de 14 persoane, care sunt cazate la rude, precum și la școala din localitate. Ca urmare a avertizărilor meteorologice cod portocaliu s-a operaționalizat cu activitate 24 h din 24, Grupa Operativă la nivelul ISU Timiș pentru gestionarea cu operativitate a unor eventuale situații de urgență. Pentru gestionarea situației, aflată într-o dinamică continuă, acționează peste 100 de pompieri și toate motopompele din dotarea ISU Timiș fiind cerute în sprijin motopompe și din județele vecine, această activitate fiind monitorizată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, transmite Bogdan  Mutu de la ISU Banat.

În Timișoara  pasajele rutiere s-au transformat în cuve cu apă. Mașinile au format cozi lungi, marți dimineața, în zona Pasajului Popa Șapcă, complet inundat. Au fost suficienți șoferi care au încercat să parcurgă apa înaltă de  peste jumătate de metru.