Timişoara, executată

Timişoara, executată

După ce FRF a oficializat ieri penalizarea bănăţenilor, patronul Iancu a anunţat că se retrage din fotbal, acuzându-l pe Mircea Sandu de corupţie.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis ieri sancţionarea cu şase puncte a echipei FC Timişoara, punând astfel în aplicare recomandarea FIFA, referitor la interdicţia bănăţenilor de a purta culoarea violet.

„Mi-au cerut taxă de protecţie!“

Calificată în Cupa UEFA, FC Timişoara a coborât, după depunctare, pe locul 11 în Liga I şi a rămas cu doar 7 puncte. „Din acest moment ne retragem sprijinul financiar de la FC Timişoara. Plec din fotbal“, a concluzionat Marian Iancu, patronul grupării bănăţene. Omul de afaceri a declanşat instantaneu o adevărată canonadă asupra FRF, numindu-i „hoţi“, „şarlatani“ şi „tâlhari“ pe preşedintele Mircea Sandu şi pe secretarul general Adalbert Kassai. Patronul grupării bănăţene a dezvă- luit că „Naşul“ i-a cerut taxă de protecţie, pe care însă a refuzat să o plătească.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipa nimănui

Cu doar două săptămâni înaintea primei manşe din „dubla“ cu Partizan Belgrad, contând pentru turul I al Cupei UEFA, şi cu zece zile înaintea reluării campionatului, FC Timişoara a rămas fără stăpân. Iancu e hotărât să nu mişte un deget, forţând astfel mâna FRF. „Nu ştiu ce se va întâmpla cu echipa. Nu mă interesează“, a spus Marian Iancu. Apropiaţi ai acestuia susţin că omul de afaceri nu se va retrage de la FC Timişoara, una dintre intenţiile sale fiind şi aceea de a „le arăta pisica“ autorităţilor locale, pe care le acuză de ani buni că nu au sprijinit echipa de fotbal.

Miting de protest al suporterilor

În semn de protest, aproximativ două mii de suporteri ai echipei FC Timişoara au blocat aseară ieşirea din oraş, pe DN 6. După ce au asistat la antrenament, scandând împotriva conducerii FRF şi a lui Mircea Sandu, suporterii au început să arunce cu pietre înspre jandarmii veniţi să restabilească ordinea. La rândul lor, jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Poliţia a calificat manifestaţia drept un miting spontan neautorizat.

Liderii galeriei echipei FC Timişoara şi reprezentanţii autorităţilor locale se întâlnesc la această oră pentru a găsi o soluţie de ieşire din criză, informează RTV. În paralel, vor continua şi anchetele. Se pare că liderii suporterilor vor fi traşi la răspundere după incidentele de aseară, potrivit sursei citate.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 11:23

"Mi s-a furat din casă şi să mă aplec în faţa hoţilor? Acum au pretenţia să pun batista pe ţambal, pentru ca ei să n-aibă probleme pe plan extern." - Marian Iancu patron la FC Timişoara

500 de mii de dolari susţine patronul de la FC Timişoara că i-a plătit la FRF, bani pe care Kassai şi Zambon i-ar fi împărţit între ei