Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișoara. Amenzi record pentru cei care aruncă gunoi pe domeniul public
Timișoara. Amenzi record pentru cei care aruncă gunoi pe domeniul public

Timișoara. Amenzi record pentru cei care aruncă gunoi pe domeniul public

Poliția Locală din Timișoara duce un adevărat război cu cei care aruncă gunoiul pe domeniul public, în locuri nepermise. Noi amenzi record au fost date săptămâna trecută. Asta după ce, cu o săptămână în urmă, alți timișoreni au fost aspru sancționați.

Într-o singură săptămână au fost acordate sancțiuni totale de 24.000 de lei, fiind prinse cu ajutorul camerelor de supraveghere șapte persoane care și-au abandonat gunoiul pe domeniul public, la Timișoara. Camerele de supraveghere instalate în mai multe zone ale Timișoarei îi ajută pe polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului să îi descopere pe cei care murdăresc orașul.

Astfel, săptămâna trecută au fost depistate șapte persoane, care au aruncat gunoaie pe stradă. Două dintre ele au fost amendate cu câte 6.000 de lei, iar celelalte cu câte 3000 de lei. Cele mai multe cazuri au fost constatate pe străzile Mihai Viteazul, Intrarea Castanilor, Hărniciei, Virgil Magearu, Corbului și Liviu Rebreanu.

”Poliția Locala Timișoara reamintește faptul că, în ciuda eforturilor de prevenire a abandonului de deșeuri pe domeniul public, materializate prin împărțirea a 20.000 de flyere de informare cu privire la sancțiunile pe care le riscă persoanele care abandonează deșeuri, a notificărilor înmânate pe cartiere asociațiilor de proprietari și persoanelor fizice, a informării populației prin intermendiul a zeci de comunicate pe această linie publicate de mass-media, încă se aruncă deșeuri la colț de stradă.

Polițiștii locali acționează zilnic în teren pentru depistarea celor care nu respect legislația în domeniu pentru a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat”, transmit reprezentanții instituției.