Evenimentul Zilei > Social > TikTok testează un chatbot AI numit Tako. Ce rol va juca Inteligența Artificială şi cum va influența utilizatorii
TikTok testează un chatbot AI numit Tako. Ce rol va juca Inteligența Artificială şi cum va influența utilizatorii

TikTok testează un chatbot AI numit Tako. Ce rol va juca Inteligența Artificială şi cum va influența utilizatorii

TikTok testează un chatbot AI, numit Tako, care poate recomanda videoclipuri în funcție de ceea ce îi solicită oamenii, conform capturilor de ecran ale funcției partajate.

Dacă TikTok va ajunge să îl lanseze pe scară largă, chatbot -ul AI ar putea „schimba radical căutarea și navigarea” în aplicație, potrivit lui Daniel Buchuk de la Watchful Technologies, o companie care detectează acest tip de schimbări viitoare în aplicații pentru companiile din Fortune 500.

În capturile de ecran ale testului pe care Buchuk le-a împărtășit cu The Verge, Tako se află deasupra pictogramei de profil TikTok, în dreapta unui videoclip. Atingându-l, se deschide un ecran de chat, unde robotul pare capabil să răspundă la o gamă largă de întrebări. Nu este clar ce model de inteligență artificială folosește TikTok pentru a-l alimenta pe Tako.

Ce rol va juca Inteligența Artificială şi cum va influența utilizatorii

Inteligența Artificială Tako va afișa sugestii pentru a ajuta un utilizator să înceapă o conversație cu robotul. Potrivit lui Buchuk, „dacă mă uit la videoclipuri cu mâncare și întreb de o rețetă, voi primi videoclipuri TikTok legate de rețetă sau dacă întreb de expoziții de artă bune în Paris, va afișa videoclipuri alături de o listă de sugestii în răspuns”.

O întrebare sugerată de Tako într-o captură de ecran spune: „Care este semnificația încoronării regelui Charles al III-lea?”.

Capturi de ecran ale testului de chatbot Tako AI de la TikTok.

După cum a observat avocatul Josh Gerben, TikTok a depus recent o cerere de înregistrare a mărcii comerciale pentru „software-ul chatbot” numit Tako, ceea ce sugerează că firma se pregătește pentru o lansare mai largă. Nu ar fi prima aplicație de social media care să alăture „trand-ului” cu chatboți în ultimele luni. În aprilie, Snapchat a pus botul My AI la dispoziția tuturor gratuit, iar Mark Zuckerberg a declarat recent investitorilor Meta că dorește să „introducă agenți AI în miliarde de oameni”.

Un purtător de cuvânt al TikTok, Zachary Kizer, a numit chatbot -ul „un experiment limitat” și a declarat pentru The Verge că în prezent nu este disponibil pentru utilizatorii din America de Nord sau Europa. Într-un tweet, compania a spus că testul este doar în Filipine, scrie theverge.com.