Nicolae Roşioru şi Andrei Petre Hotea au fost prinşi în timp ce transportau cu o autoutilitară, 1770 de cartoane cu ţigări netimbrate, de diferite mărci, provenite, spun anchetatorii, din contrabandă. Din cercetări, s-a stabilit că Andrei Petre Hotea, care locuieşte în judeţul Maramureş, într-o localitate de graniţă cu Republica Ucraina, a cumpărat, cu câteva luni în urmă, o autoutilitară marca IVECO, ştiind că maşina avea compartimentul marfă modificat şi adaptat prin montarea unui perete dublu. „Fusese modificat  în scopul depozitării şi transportării ţigărilor de contrabandă procurate din Republica Ucraina”, susţin investigatorii.

În urma înţelegerii cu inculpatul Roșioru Nicolae, în urmă cu trei zile, inculpatul Andrei Petre Andrei i-a procurat şi transportat la domiciliul său din oraşul Eforie, cantitatea totală de 354.000 ţigarete (1.770 cartoane), provenite din contrabandă, cu autoutilitara adaptată în acest scop. Inculpaţii, cu ajutorul altor persoane, au preluat cartoanele cu ţigări din ascunzătoarea autoutilitarei modificate, le-au ambalat în saci din plastic, sub formă de colete  şi baxuri, după care le-au transferat  în autoduba, marca Mercedes. La volan a urcat Andrei Petre Hotea şi împreună cu Nicolae Roşioru au staţionat-o pe o altă stradă din oraşul Eforie. În acel moment au fost surprinşi de poliţiştii de frontieră.

Din datele comunicate de Biroul Vamal de Frontieră Constanţa a rezultat că cei doi inculpaţi, în urma activităţii infracţionale de contrabandă calificată cu ţigări, au cauzat statului un prejudiciu de peste 210.000 lei. Cei doi au fost reţinuţi ieri, pe 24 de ore, şi astăzi au fost deferiţi Curţii de Apel Constanţa care a admis propunerea de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile pentru cei doi inculpaţi. În cauză au fost luate măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.