Evenimentul Zilei > Politica > Tigăile lui Sebastian Ghiță, în New York Times: „România, de la tigăi la probleme cu legea”
Tigăile lui Sebastian Ghiță, în New York Times: „România, de la tigăi la probleme cu legea”

Tigăile lui Sebastian Ghiță, în New York Times: „România, de la tigăi la probleme cu legea”

Victor Ponta a intrat în vizorul presei internaționale din cauza scandalului de corupţie în care e implicat Sebastian Ghiţă. Jurnaliștii de la New York Times au scris că Sebastian Ghiță a dat mită tigăi alegătorilor la alegerile din 2012.

„România, de la tigăi la probleme cu legea” titrează publicaţia americană The New York Times. „Procurorii l-au acuzat pe domnul Ghiţă că a plătit 392.000 de dolari moldovenilor cu cetăţenie română pentru a-l vota pe domnul Ponta în alegerile prezidenţiale din noiembrie, pe care le-a pierdut. Ei mai spun că el a dat mită tigăi alegătorilor la scrutinul parlamentar din 2012, când a câştigat un loc (n.r. în Parlament)”, scrie cotidianul american, citat de Digi 24.

Un titlu asemănător a ales şi publicaţia economică în limba franceză Zone Bourse, care a titrat „România, tigăi pentru voturi”, preluând un articol din Reuters.

Ştirea a fost relatată şi în ABC News, ediţia din Australia. „DNA a lansat o anchetă penală în cazul lui Sebastian Ghiţă sub suspiciunea de strângere ilicită de fonduri şi cumpărare de tigăi de pe piaţa neagră cu scopul oferirii acestora unui număr mare de alegători în 2012”.