Un văcar din satul ucrainean Dănceni, aflat la granița cu Republica Moldova, a sesizat că îi liseau două dintre vacile sale. Omul nu s-a speriat, deoarece avewa oarecum habar unde puteau „fugi” cornutele sale. Cele două vite dispărute au ajuns peste graniță, în Moldova. Văcarul a pornit în cautarea lor, a trecut, astfel, ilegal granița, dar animalele tot nu era de găsit.

Între timp, vacile sale fugare au fost găsite de un văcar moldovean, iar acesta a luat animalele în ograda sa, fără a spune nimănui.

Potrivt agora.md, marți seara, la ora 21:10, polițiștii de frontieră de la Volintiri au observat ucraineanul care alerga spre linia frontierei de stat, spre satul Ștefănești.

La aproximativ 700 metri de la linia frontierei moldo-ucrainene, echipa poliției l-a reținut pe bărbatul de 58 de ani.

El le-a spus că e văcar din Dănceni, sat ucrainean, și și-a pierdut două vaci din cireadă. Bărbatul a decis că e firesc să le caute în direcția Republicii Moldova.

Văcarul ucrainean s-a ales cu un proces penal pentru trecerea ilegală a frontierei, dar polițiștii s-au mai pricopsit cu un caz. Văcarul moldovean, din satul Ștefănești, a alăturat vacile pierdute la cireada sa, fără, evident, a anunța pe nimeni. Miercuri, ucraineanul a fost predat părții ucrainene iar pe numele cetățeanului moldovean este pornit un proces penal pentru a stabili cum s-a produs incidentul. Poliția de Frontieră din Moldova nu a anunțat însă și ce s-a întâmplat cu vacile. (FOTO: border.gov.md)