Curtea Supremă din  Thailanda  a amânat citirea verdictului în procesul penal intentat doamnei Yingluck până la data de 27 septembrie, după ce avocatul acesteia a declarat că fostul lider suferă de boala lui Meniere, are amețeli puternice și nu poate veni.
Cu toate acestea, judecătorii Curții Supreme au decis că nu cred că Yingluck ar fi într-adevăr bolnavă, deoarece nu a adus niciun certificat medical în acest sens, potrivit unui procuror adjunct de la Biroul Procurorului General.
Faptul că doamna Yingluck nu a venit în instanță a determinat Curtea Supremă de Justiție să emită un mandat de arestare pe numele acesteia. Fostul premier a fost acuzat de neglijență în serviciu, mai precis existența unor posibile ilegalități legate de subvenționarea  producției de orez.

Mass media thailandeză au difuzat știrea potrivit căreia ar fi văzut o mașină despre care se spunea că ar duce-o pe doamna Yingluck la tribunal. În tot acest timp, susținătorii acesteia îi scandau numele lângă mașină, astfel că toată lumea a presupus că era acolo. Totuși, fostul premier nu și-a făcut apariția.
Între timp, poliția nu a confirmat, nici nu a negat zvonurile potrivit cărora Yingluck ar fi fugit din țară, dat fiind faptul că mandatul de arestare obligă în prezent forțele de poliție să o localizeze și să o rețină în vederea aducerii în fața justiției, la data de 27 septembrie.

Yingluck, care a spus în mai multe rânduri că nu ar fugi din țară și că se va lupta până la sfârșit contra abuzurilor la care este supusă, și-a rugat susținătorii, în cursul zilei de joi, pe Facebook, să nu vină în zona Chaeng Wattana, unde se află Curtea Supremă, pentru a o susține.

 

Actualul Prim-Ministru, Prayut Chan-o-cha, a spus că știrea potrivit căreia predecesorul său nu a apărut în instanță îl surprinde. Acesta a dat ordin poliției și altor autorități să o găsească și să o aducă în fața justiției.
Vice-Prim-Ministrul Prawit Wongsuwan a declarat că este posibil ca unii oficiali guvernamentali să o fi ajutat pe doamna Yingluck să fugă din țară și să amâne verdictul de vineri, până la sfârșitul lunii viitoare.