Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > TESTUL „SUSPECTA KOVESI” ne demonstrează că România este DISTRUSĂ! De ce a plâns Laura Codruța Kovesi în direct. Comentariu de Dan Andronic
TESTUL „SUSPECTA KOVESI” ne demonstrează că România este DISTRUSĂ! De ce a plâns Laura Codruța Kovesi în direct. Comentariu de Dan Andronic

TESTUL „SUSPECTA KOVESI” ne demonstrează că România este DISTRUSĂ! De ce a plâns Laura Codruța Kovesi în direct. Comentariu de Dan Andronic

Kovesi a fost citată ca suspect într-un dosar de corupție. Taman când se pregătea să plece la Bruxelles. Sau cel puțin așa ne-a spus fost șefă a DNA. După care a urmat un val de reacții. Care ne duc spre o concluzie amară.

Laura Codruța Kovesi a sărit imediat cum a primit citația primită în calitate de suspect și a intrat pe toate posturile de televiziune ca să ne spună ce abuz se pregătește. Unde s-a dus? Acolo unde este ascultată fără să fie întreruptă și fără să i se pună întrebări stânjenitoare. La UM de presă cum le zic eu, o parte din ei "penali buni". Digi 24 (televiziune acuzată de dare de mită), Realitatea lui Rareș Bogdan, Europa FM, B1 TV, siteuri mai puternice tip G4 Media, sau mai amărâte ca și Aktual, Newsweek, cu surse dubioase de finanțare. Pe partea cealaltă, la "penalii răi" era ca la Revoluție, studioul 4 al TVRL (Televiziunea Română Liberă – cum s-a numit în decembrie 1989) . 

De fapt, ce s-a întâmplat? Un fost procuror șef este anchetat într-un dosar. Păi, Alina Bica, fosta șefă DIICOT, a fost ridicată de pe stradă de echipajele DNA-ului lui Kovesi. Și nu s-a ridicat nimeni să protesteze. Ni se spunea că nu trebuie atacată justiția. 

Pe 13 februarie 2019, într-o miercuri, pe la 20.00, Laura Codruţa Koveşi a devenit unicul procuror şef al DNA care în istoria de 17 ani a instituţiei şi luptei anticorupţie din România este suspect de fapte de corupţie. Are ceva excepțional LCK, este ea mai presus de lege? 
Unii ar vrea să ne explice că da.

Cu toate că după cum spune realizatoarea TV Sorina Matei: "În urmă cu doar 7 luni, pe 9 iulie 2018, Laura Codruţa Kovesi a fost primul procuror şef din istoria DNA revocat, în premieră post decembristă, de singura instanţă de drepturi, libertăţi şi unica autoritate de jurisdicţie constituţională în România. 

Asta după ce tot ea a fost singurul procuror şef al DNA care a încălcat cu lejeritate legi, de nenumărate ori, chiar legea fundamentală a statului pe care-l reprezintă, reguli, norme, şi este probabil singura maşină umană de minţit, fără nicio urmă de etică şi morală, pe care am văzut-o, întâlnit-o şi cunoscut-o bine la şefia unei instituţii de parchet din România." Știe ce spune, pentru că a făcut parte din cercul jurnaliștilor care primeau informații și documente de la procurorii DNA. 

Nu o să mai reiau întreaga argumentație, pentru că este evident că Laura Codruța Kovesi minte! NU avea de ce să plece la Bruxellles cu o săptămână înaintea audierii, NU este victima unui abuz, ci ea a abuzat de poziție ei ca să facă publice informații dintr-o anchetă, dar mai ales NU-I MAI PRESUS DE LEGE! Așa că o să trec direct la concluzie. 

Vedem cum România a fost condusă și se vrea a fi condusă de găști. Pentru care Constituția, legile, interesul național nu reprezintă decât argumente bune de adus împotriva adversarilor. Care nu acceptă că li se poate întâmpla și lor. Care sar ca arși atunci când se apropie legea de ei și ne vorbesc imediat de abuz. Păi, nu vi se pare că-i un discurs de "penali"? 

Am văzut cum neo-marxistul Dacian Cioloș și liberala Raluca Turcan au sărit să o apere! Păi, asta nu se numește încălcarea independenței justiției? Mai mult, din mătăsurile Burberry cu care ne-a obișnuit liberala am auzit și un îndemn ca procurorii care o anchetează pe Kovesi să fie la rândul lor anchetați. Adică amenințări pe față, la care CSM sunt convins că va răspunde. Ei fac parte din gașca care-și dorește ca România să fie un stat milițienesc, cu anchete orientate numai spre adversari. Că așa i-a obișnuit Laura Codruța Kovesi. 

Pentru ei nu am decât un singur îndemn, ca să înțeleagă exact despre ce este vorba. Să citească și să recitească pasajul din toate comunicatele DNA care spune cam așa: "Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție."

De-aia plânge Kovesi! Pentru că știe că poate să-și dovedească nevinovăția în justiția pe care a distrus-o. 

P.S. Pe când și Florian Coldea? 

 

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: