„Există mult talent și energie în Rusia și cred că ar trebui să existe mai mult dialog și comunicare între Rusia și Statele Unite”, a spus Musk la un forum privind educația din Moscova.

Musk a spus că o potențială parte a lumii în care Tesla ar putea deschide unități de producție este Rusia. El a spus că această companie avea deja unități de producție în China și Statele Unite, dar căuta să deschidă și în alte părți ale lumii.

În China, Tesla se luptă

Creșterea Tesla Inc. în China a încetinit luna trecută, fiind observat acest lucru prin protestul de la salonul auto din Shanghai, cât și din cauza unor accidente în care au fost implicate vehiculele sale electrice. Tesla a atras o publicitate nedorită în ultima perioadă, din cauza unui proprietar nemulțumit care s-a urcat pe unul dintre vehiculele afișate de Tesla, la acea expoziție auto. Striga că frânele mașinii sale nu mai țin și din cauza asta a făcut accident. Acest eveniment a fost urmat de implicarea unor instituții guvernamentale care au spus că producătorul de vehicule ar trebui să respecte consumatorii chinezi și legile locale.

Pe 17 mai, un polițist rutier a fost ucis și un altul rănit într-un accident în care a fost implicat Tesla. Un alt incident a fost la începutul acestei luni, care este încă în curs de investigare, după ce Tesla a avut accident cu un camion, șoferul vehiculului electric fiind ucis. Cauza acestui accident nu este încă clară.

Implicarea autorităților

Încă din martie, armata chineză a interzis utilizarea vehiculelor Tesla de către personal. Mașinilor Tesla le este interzis accesul în unitățile și complexele de locuințe ale armatei. Guvernul este îngrijorat de faptul că senzorii cu ultrasunete și camerele omnidirecționale montate în mașini, pot duce la probleme de siguranță.

Autoritățile chineze au declarat că au investigat două filiale Tesla în februarie. Pe lângă problemele de siguranță, cum ar fi accelerarea rapidă, autoritățile au întrebat despre posibilitatea scoaterii informațiilor din țară a utilizatorilor acestei companii.

Pe 20 mai, angajaților din unele birouri guvernamentale li s-a interzis să-și parcheze mașinile Tesla în interiorul unităților, din cauza problemelor de siguranță legate de camerele instalate pe vehicule, conform southfront.org.

Prin urmare, afacerea Tesla din China este în scădere, din cauza insuficienței banilor pentru a putea depăși legislația de la Beijing, care, potrivit Occidentului, este coruptă. În prezent, Musk caută modalități pentru a-și diversifica afacerea și de a produce mașini în diferite locații, care ar costa mai puțin față de înființarea mai multor fabrici în SUA.