Evenimentul Zilei > International > Teroristul cu CIOCANUL de la Notre-Dame a fost PREMIAT de UE pentru un articol pro-IMIGRAȚIE și împotriva RASISMULUI
Teroristul cu CIOCANUL de la Notre-Dame a fost PREMIAT de UE pentru un articol pro-IMIGRAȚIE și împotriva RASISMULUI

Teroristul cu CIOCANUL de la Notre-Dame a fost PREMIAT de UE pentru un articol pro-IMIGRAȚIE și împotriva RASISMULUI

Jihadistul de la Notre-Dame, a scris, în calitate de „student la jurnalism” un articol în care denunța „rasismul” europenilor, premiat de Comisia Europeană.

Farid Ikken, care a trăit în Suedia, a primit în 2009 Premiul pentru Jurnalism contra Discriminării din partea Comisiei Europene. În articolul său, teroristul cu ciocanul denunța „rasismul” la care erau supuși imigranții clandestini, majoritatea musulmani, din partea europenilor.

Comisia Europeană preciza la vremea respectivă:

„Articolul lui Farid tratează despre solicitanții de azil care nu au dreptul la îngrijiri medicale și care deci sunt forțați să suporte aceste îngrijiri din mijloace proprii, deși personalul medical ar dori să le ofere.”

Farid Ikken a activat în presa suedeză de stat, mai ales la radioul suedez.

Algerianul de 40 de ani a lovit marți cu ciocanul un polițist pe platforma din fața catedralei Notre-Dame din Paris, strigând „Asta este pentru Siria”. El jurase credință Statului Islamic înr-o înregistrare video.

Farid Ikken urma un doctorat în științele informației și comunicării la Metz. În Franța el a colaborat la mai multe publicații, printre care L’Obs (fostul Le Nouvel Observateur).

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: