Evenimentul Zilei > International > Teroristul COPIL: Sinucigașul cu BOMBĂ de la nunta din Gaziantep ar avea 12 – 14 ani!
Teroristul COPIL: Sinucigașul cu BOMBĂ de la nunta din Gaziantep ar avea 12 – 14 ani!

Teroristul COPIL: Sinucigașul cu BOMBĂ de la nunta din Gaziantep ar avea 12 – 14 ani!

Atacul cu bombă sinucigaș de la nunta de kurzi din Turcia, de la Gaziantep, de sâmbătă noaptea, care a ucis cel puțin 51 de persoane, a fost realizat de un copil de 12 – 14 ani, a afirmat președintele Erdogan.

Atentatul a fost cel mai devastator din toate atacurile teroriste din acest an, iar liderul turc a declarat că în spatele său se află foarte probabil ISIS.

Resturile unei veste explozive au fost găsite la locul atacului, au anunțat anchetatorii.

Statul Islamic a mai fost acuzat de atacuri similare din Turcia, ale căror ținte au fost kurzii, forța terestră cea mai puternică cu care ISIS se confruntă pe fronturile din Siria și Irak.

Cel mai criminal atac terorist împotriva kurzilor a avut loc anul trecut, în luna octombrie, când un sinucigaș s-a detonat, ucigând peste 100 de persoane, la un miting pro-kurd la Ankara.

Atacul din Turcia s-a petrecut pe fondul frământărilor care au urmat loviturii de stat eșuate din 15 august, pentru care Ankara l-a acuzat pe clericul Fethullag Gülen, care trăiește în Statele Unite.

Partidul pro-kurd HDP a declarat că nunta era a unuia dintre membrii săi. Mirele a fost rănit, însă mireasa a scăpat nevătămată.

Bomba a fost detonată când oaspeții au ieșit pe străzile orașului Gaziantep, într-o ceremonie tradițională, în cadrul căreia mâinile și picioarele nuntașilor sunt pictate cu o vopsea numită henna.

Printre cei uciși se află femei și copii, inclusiv un bebeluș de numai trei luni, au declarat martorii.

La funeraliile unora dintre victime, care au avut loc duminică, s-au înregistrat violențe, regimul de la Ankara fiind acuzat că s-ar afla în spatele acestui atentat terorist. Unii participanți au aruncat cu sticle de plastic și au strigat „Erdogan criminalul!”