Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Terorism în SUA! FBI o spune cât se poate de clar. Adevărul despre baza militară atacată
UPDATE. Terorism în SUA! FBI o spune cât se poate de clar. Adevărul despre baza militară atacată

UPDATE. Terorism în SUA! FBI o spune cât se poate de clar. Adevărul despre baza militară atacată

FBI a catalogat incidentul din Pensacola drept un atac terorist, având în vedere natura acestuia.

UPDATE: Tânărul saudit care a comis atacul armat de la baza militară din Pensacola, Florida, a postat mesaje antiamericane și anti-Israel pe Twitter înainte de a ucide trei persoane, a declarat un oficial american pentru agenția The Associated Press.

Autoritățile cred că atacatorul a postat mesaje pe rețelele de socializare în care a criticat Statele Unite folosind un pseudonim similar cu numele său, însă oficialii federali investighează dacă individul a fost cel care a scris cuvintele sau doar le-a postat, a spus oficialul, care a vorbit cu The Associated Press sub protecția anonimatului.

În mesajele postate pe Twitter, atacatorul saudit a denunțat sprijinul Washingtonului pentru Israel și a acuzat SUA de sentimente antimusulmane.


Rachel Rojas, agentul special FBI care se ocupă de acest caz, a transmis presei că FBI-ul tratează atacul armat de vineri ca pe un presupus atentat terorist, scrie CNN.

Atacatorul din Pensacola a reușit să ucidă trei marinari înainte de a fi împușcat mortal.

Agentul Special Rachel Rojas a declarat că în aceste momente, FBI încearcă să stabilească dacă bărbatul  acționat singur sau făcea parte dintr-o grupare mult mai elaborată.

De asemenea, mai mulți cetățeni saudiți au fost interogați, dar nu au mai existat alte arestări, aceștia cooperând fără probleme cu anchetatorii.

Victimele au fost identificate ca fiind Joshua Kaleb Watson, 23, Mohammed Sameh Haitham, 19, and Cameron Scott Walters, 21.


Un militar din Arabia Saudită a deschis focut într-o bază militară americană din statul Florida, lăsând în urmă cel puțin patru morți.

Este vorba despre un ofițer al Forțelor Aeriene din Arabia Saudită, aflat în Statele Unite la un stagiu de instruire la Baza Navală din Florida.

Patru persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite grav, potrivit guvernatorului statului Florida și altor surse oficiale, citate de presa internațională.

Atacul s-a produs la celebra bază aeriană a Marinei SUA, Pensacola.