Evenimentul Zilei > International > TEROAREA A REVENIT în Franţa. Un nou ATAC TERORIST a fost STOPAT CU GLOANŢE. Momente groaznice lângă o moschee
TEROAREA A REVENIT în Franţa. Un nou ATAC TERORIST a fost STOPAT CU GLOANŢE. Momente groaznice lângă o moschee

TEROAREA A REVENIT în Franţa. Un nou ATAC TERORIST a fost STOPAT CU GLOANŢE. Momente groaznice lângă o moschee

Un militar care păzea Marea Moschee din Valence (sud-estul Franței) a deschis focul asupra unui bărbat care a vrut să dea peste el cu mașina.

Șoferul a fost rănit la braț și la picior, iar un glonț rătăcit a rănit ușor un trecător, conform autoritățile locale, citate de Digi24.

Bărbatul care a vrut s-a îndreptat spre military. conducea un Peugeot 307 de culoare roșie.

Francezii sunt foarte tensionaţi după ce în numai trei ore, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, bestiile jihadiste au generat o sută treizeci de morți şi peste 350 de răniți în atacurile teroriste care au şocat lumea.

La 13 noiembrie, în jurul orei locale 21:20 (20:20 GMT), telespectatorii care urmăreau meciul amical între selecționatele Franței și Germaniei, organizat pe Stade de France, auzeau explozia generate de un atacator-kamikaze, care s-a aruncat în aer în apropierea arenei pe care era prezent și președintele francez Francois Hollande.

Ulterios, alți doi bărbați s-au aruncat în aer în apropierea stadionului, iar în același timp, trei indivizi înarmați, aflaţi într-un automobil negru marca Seat, au atacat cu arme automate clienții aflați pe terasele mai multor baruri și restaurante din apropierea Pieței Republicii din Paris. Au fost ucise 39 de persoane, înainte ca unul dintre atacatori să se arunce în aer.

După 20 de minute de la prima explozie de lângă Stade de France, trei jihadiști au lansat un atac la sala de spectacole Bataclan. Totul s-a terminat cu un adevărat masacru al cărui bilanț a fost de 89 de morți.

În luna ianuarie, Franţa a fost lovită de alte atacuri teroriste, cele de la sediul săptămânalului Charlie Hebdo și de la un magazin evreiesc din estul Parisului, soldate cu 21 de morți.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: