Evenimentul Zilei > Actualitate > Teroare în biserică. A fost distrusă complet! Pictura sfântă, veche de 200 de ani, s-a dus!
Teroare în biserică. A fost distrusă complet! Pictura sfântă, veche de 200 de ani, s-a dus!

Teroare în biserică. A fost distrusă complet! Pictura sfântă, veche de 200 de ani, s-a dus!

Un instalator „neîndemânatic” nu a observat o pictură veche de peste 200 de ani și a montat o centrală termică exact peste aceasta.

O pictură din interiorul bisericii „Sfântul Nicolae“ din Târgu Jiu, biserică ce este mai veche de peste 200 de ani, a fost distrusă de un instalator „neîndemânatic”.

Centrala este montată exact peste pictura originală. Instalatorul nu s-a oprit aici şi a montat coşul pentru evacuarea gazelor fix între picioarele celui care a contribuit la ridicarea lăcaşului de cult.

Descoperirea a fost făcută de către Marius Tudor, un pasionat al clădirilor vechi şi al arhitecturii acestora.

„Ctitorie de la 1795 a protopopului Andrei Schevofilax şi soţiei sale Maria, a pitarului Grigorie Crăsnaru şi a Stancăi slugereasa Crăsnaru, soţia slugerului Gheorghe Crăsnaru a fost terminată în anul 1813 după cum reiese din pomelnicul semnat la 1814 de Dionisie Eclesiarhul. Pictura interioară a fost făcută la 1812 de diaconul Mihai din Târgu-Jiu, Anghel vopsitorul şi de Ion“, a postat Marius Tudor pe pagina lui de Facebook.