Evenimentul Zilei > Sport > Teren de fotbal cu 30.000 de locuri, la Timișoara
Teren de fotbal cu 30.000 de locuri, la Timișoara

Teren de fotbal cu 30.000 de locuri, la Timișoara

Guvernul va construi la Timișoara un teren de fotbal nou cu o capacitate de 30.000 de locuri, care va putea găzdui competiții internaționale omologate de forurile de specialitate. Este vorba de o investiție de 50 de milioane de euro, pentru care, miercuri, s-a aprobat predarea amplasamentului actualului stadion dan Pălrtinișanu către Compania Naţională de Investiţii.

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Timiş s-a votat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii, a „amplasamentului teren şi asigurarea condiţiilor” în vederea realizării noului stadion. Acesta va avea de două ori numărul locurilor existente pe actualul stadion care va fi demolat, fiind uzat moral și cu structura de rezistență afectată.

”Este demersul pe care l-am făcut de ceva timp, am clarificat şi situaţia patrimonială. Am înaintat în cadrul acestui proiect terenul spre Compania Naţională de Investiţii. Bineînţeles că mai sunt paşi de făcut, consiliul judeţean demarând documentaţia pentru demolare, CNI demarând documentaţia pentru construcţie. La momentul realizării studiului de fezabilitate către companie, aşteptăm Hotărârea de Guvern care va avea două puncte importante: să se aprobe studiul de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici şi să se aprobe demolarea bazei sportive. Conform legii, trebuie să obţinem Hotărâre de Guvern pentru demolarea bazei sportive şi construcţia unei noi baze sportive”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ Timiș. Acesta a mai precizat că Guvernul și Compania Națională de Investiți și-au asumat realizarea proiectului.

 

 

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: