Evenimentul Zilei > Actualitate > Terapia care vindecă tulburarea cu spectru autist
Terapia care vindecă tulburarea cu spectru autist

Terapia care vindecă tulburarea cu spectru autist

n ultimii 10 ani tulburarea cu spectru autist (TSA) a devenit o problemă din ce în ce mai mare.

La nivel internaţional 1 din 65 de copii sunt diagnosticaţi cu TSA, iar în România există aproximativ 15 000 de cazuri, conform specialiştilor de la Asociaţia Help Autism.

Tot mai mulţi părinţi nu recunosc simptomele unei astfel de boli, iar dacă le recunosc, primul instinct este să le nege .Tulburarea de spectru autist este o boală înşelătoare deoarece, apare din senin, uneori, chiar şi în cazul fraţilor gemeni. Am vorbit cu Cosmin Rotărescu, voluntar la Help Autism din 2010 şi care ne-a relatat emoţionat povestea lui“Am încercat cum am putut să ajut aceşti copii fără să ştiu că după câţiva ani am să ajung îin situaţia de îmi ajuta propriul meu copil diagnosticat cu autism! Am alergat în stânga şi în dreapta, la diverşi medici care nu ştiau sau nu puteau face nimic”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.