Evenimentul Zilei > Actualitate > Băiețelul „terapeut”. La doar 11 ani, oferă sfaturi într-un loc nu te-ai aștepta să le primești
Băiețelul „terapeut”. La doar 11 ani, oferă sfaturi într-un loc nu te-ai aștepta să le primești

Băiețelul „terapeut”. La doar 11 ani, oferă sfaturi într-un loc nu te-ai aștepta să le primești

Un puști, de 11 ani, a avut o idee inedită, pe care presa o prezintă în ultimele zile. Ce s-a gândit băiatul să facă în timpul liber? Ciro Ortiz s-a gândit ca, pentru cei care nu au bani sau timp pentru un psiholog sau terapeut adevărat, el ar putea oferi, contra unei sume de doar 2 dolari „sfaturi emoționale”.

Așa că și-a luat un scăunel, s-a instalat într-o stație de metrou în New York și pentru doar 2 dolari oferă 5 minute de  „consiliere emoțională” doritorilor.

În fiecare duminică, Ciro Ortiz petrece două ore la stația de metrou Bedford L, stă la o măsuță pliantă, cu un cartonaș pe care scrie: „sfaturi emoționale 2$”.

Credeți sau nu, dar sunt oameni care chiar se opresc și ascultă ce are de spus tânărul sfătuitor. Oamenii îl întreabă despre tot felul de lucruri, de la relații și păreri legate de carieră, până la politică sau Donald Trump, iar băiatul face tot posibilul pentru a le oferi răspunsul la probleme, scrie odditycentral.com.

„Eu nu câștig prea mulți bani”, spune tatăl lui Ciro, Adam. „Într-o noapte i-a venit ideea să facă ceva pentru a câștiga și el un ban. L-am susținut și în ziua următoare a mers în stația de metrou Williamsburg și a deschis acest „stand”, povestește tatăl.

A fost surprinzător de popular în rândul trecătorilor, așa că s-a decis să facă asta de atunci. Într-o zi de succes câștigă circa 50 de dolari, dar nu doar banii îl motivează.

Ciro a avut de suferit din cauza bătăilor de joc ale colegilor săi, la școală, în trecut, și asta  l-a făcut să-și canalizeze spiritul antreprenorial spre acest gen de „afaceri” mai degrabă decât un stand pentru vânzare de limonadă.

Se pare că, totuși, băiatul chiar se pricepe la a oferi sprijin psihologic . „Cineva a venit la noi și ne-a spus că ceea ce i-a spus băiatul atunci ea simțea de mult timp, acum i s-a confirmat.

La început, Ciro era nervos, stresat, nesigur de el însuși, dar treptat, după mai multe duminici, a început să vină acasă și să spună: „Am întâlnit atât de mulți oameni minunați. Voi avea atât de mulți prieteni”, povestește mama băiatului, Jasmine.