Evenimentul Zilei > International > O nouă TEORIE dă peste cam tot ceea ce s-a presupus despre zborul MH370
O nouă TEORIE dă peste cam tot ceea ce s-a presupus despre  zborul MH370

O nouă TEORIE dă peste cam tot ceea ce s-a presupus despre zborul MH370

Pilotul ar fi fost împușcat pentru a preveni un atac terorist asemănător cu cel din 11 septembrie, au spus anchetatorii. Autoritățile din Malaezia au crezut că avionul - care transporta 239 de pasageri plus echipajul - a fost capturat de teroriști iranieni care doreau să-i ducă înapoi în Kuala Lumpur, notează Daily Star în premieră.

Vorbind exclusiv cu Daily Star Online, detectivul privat Noel O'Gara a declarat că a ajuns să creadă că autoritățile din Malaezia au fost de bună-credință și, pe baza unor dovezi credibile, avionul ar fi fost deturnat.

Noel a declarat că doi tineri iranieni au călătorit la bordul avionului cu pașapoarte furate. Pouria Nour Mohammad Mehrdad, de 19 ani, și Delavar Seyedmohammaderza, în vârstă de 29 de ani, erau ambii în avion cu pașapoarte furate, în speranța unei vieți mai bune în Europa.

 

Pe 11 octombrie 2014, după confirmarea lui Mehrdad ca pasager, șeful poliției din Malaysia, Khalid Abu Bakar, a ţinut o conferință de presă: "Credem că nu este probabil să fie membru al unui grup terorist. Credem că încerca să emigreze în Germania".

Şi totuşi "Doi iranieni care se îmbarcă spre Germania prin China cu pașapoarte furate ar trimite semnale de avertizare care ar rezona cu zvonurile ajunse la urechile  polițiștilor", a spus Noel.

Prin urmare, spune Noel, atunci când zborul MH370 a dispărut cu doi cetățeni iranieni la bord, cu pașapoarte furate, autoritățile din Malaezia se temeau de ce este mai rău. Dacă MH370 a fost deturnat, spune Noel, ar fi existat o țintă specifică și nu ar fi fost logic să prăbușească avionul în mare.

Acest lucru îi lasă doar două opțiuni – fie că avionul a fost doborât de către pilot sau pasageri, fie că forțele malaysiene au acționat conform ordinelor guvernului.  Povestea oficială a zborului MH370 este că a fost doborât de către pilot în timpul unei misiuni aparent de sinucidere. 

"Au fost dovezi ale unei lupte violente pentru controlul avionului de către atacatori", mai spune el bazându-se pe câțiva martori oculari care au văzut un avion care a coborât prea mult deasupra orașul Banda Aceh din Malaezia. Potrivit lui Noel, totul indică faptul că este o încercare neplăcută și grăbită de a salva avionul deturnat până la nivelul mării, ceea ce a dus la pierderea accidentală a controlului său.

Noel mai crede că povestea ar fi fost ascunsă  dacă nu ar fi fost extrem de discutată pe internet și campania neobosită a familiilor victimelor pe care au dus-o în tot acest timp. "Internetul a jucat un rol important în păstrarea căutărilor, în încercarea de a spulbera misterul acestei dispariții", mai spune el, citat de dailystar.