Evenimentul Zilei > Politica > Teorie incredibilă pe Facebook: Sorin Grindeanu ar fi venit băut în conferința de la Palatul Victoria
Teorie incredibilă pe Facebook: Sorin Grindeanu ar fi venit băut în conferința de la Palatul Victoria

Teorie incredibilă pe Facebook: Sorin Grindeanu ar fi venit băut în conferința de la Palatul Victoria

Euforia, mimica dezlănțuită și gesturile dirijorale ale premierului Sorin Grideanu din conferința de presă de miercuri seară, de la Palatul Victoria, au fost interpretate în rețelele de socializare,mai în glumă, mai în serios, drept efecte ale unui stimulent de natură bahică.

Facebookul a explodat efectiv, seara trecută, în timpul conferinței televizate a premierului Grindeanu. Unii au lăudat răzvrătirea liderului Executivului împotriva șefului PSD, alții au glumit pe seama grimaselor caraghioase ale premierului, extrem de jovial și pe parcursul întregii conferințe, susținând că Sorin Grindeanu ar fi apelat la alcool.

"Nu îmi dau demisia. Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte. E Guvernul României, nu al CEX-ului şi toţi trebuie să ne simţim responsabili de acest lucru. Îmi voi da demisia când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. E normal faţă de acele sute de mii de oameni de care spuneam mai devreme. Nu vreau ca alte scenarii să poată să intre în discuţie. Îmi voi da demisia în momentul în care preşedintele Iohannis, după consultări, va pune un premier de la PSD", a anunţat premierul în conferinţa de presă susţinută la Palatul Victoria.

"Nu mă agăţ de scaun", a spus prim-ministrul, adăugând că îşi doreşte ca această criză să se încheie cât mai repede.

"I-am propus domnului Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eşec şi atunci să demisionăm împreună", a mai spus premierul, referindu-se la deficienţele constatate în îndeplinirea programului de guvernare.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri seară, în conferința de presă susținută la Palatul Victoria, singura explicație pe care a găsit-o în încercarea șefului PSD de a schimba propriul Guvern, după doar şase luni de guvernare şi în condiţiile în care ”are rezultate şi a performat” este că Liviu Dragnea ”îşi doreşte puterea”.

”Înainte de acestă şedinţă am încercat să înţeleg de ce există această furie de a schimba propriul Guvern după numai şase luni de la guvernare, un Guvern care, de bine, de rău, a performat şi are rezultate. Am vrut să înţeleg de ce timp de mai bine de o lună de zile domnul Dragnea şi alţii au vorbit despre remanieri, analize, demisii şi aşa mai departe. Mi-a fost şi îmi este foarte greu să înţeleg de unde aceste lucruri, de ce trebuie să pui presiune pe proprii tăi miniştri, pe care tu i-ai pus acolo. Nu am găsit un răspuns, decât unul singur, poate, anume dorinţa unui singur om de a avea toată puterea. Nu văd alt răspuns”, a afirmat premierul.

În acest context, Grindeanu a reamintit o declaraţie a preşedintelui PSD din urmă cu o lună în care se declara mulţumit de activitatea tuturor ministerelor, afirmând că nu înţelege ce s-a schimbat în doar 30 de zile şi că nu a reuşit să afle răspunsul la această întrebare nici măcar în şedinţa CEx.

”I-am propus domnului Liviu Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eşec, anume să ne dăm amândoi demisia. Nu am văzut că s-a întâmplat. Acum o lună, pe 19 mai, domnul preşedinte Dragnea spunea aşa: mă mulţumesc toate ministerele, ca cetăţean, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ca preşedinte de partid. Ce s-a schimbat între timp, ce s-a întâmplat chiar nu am reuşit să aflu nici măcar în şedinţa CEx. Să ştiţi că nu mi-am dorit deloc, chiar deloc, să ajungem la acest moment foarte greu pentru PSD şi pentru România”, a spus Grindeanu.