Evenimentul Zilei > Actualitate > Teorie explozivă. Perchezițiile DNA, o metodă de a-l reduce la tăcere pe medicul Beuran?
Teorie explozivă. Perchezițiile DNA, o metodă de a-l reduce la tăcere pe medicul Beuran?

Teorie explozivă. Perchezițiile DNA, o metodă de a-l reduce la tăcere pe medicul Beuran?

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac percheziții la casa și cabinetul medicului Mircea Beuran, de la Spitalul Floreasca.

În acest context, jurnaliștii Simona Ionescu, Andreea Sava și Mirel Curea ridică niște semne de întrebare cu privire la scopul acestor percheziții. Aceștia se întreabă dacă nu cumva perchezițiile au legătură cu faptul că doctorul Beuran este una dintre cele mai critice voci cu privire la OUG pe Sănătate.

„Cam ridică semne de întrebare descinderile procurorilor DNA acasă și la biroul din spital al profesorului dr Mircea Beuran. Cică e vorba de un dosar de luare de mită. Nu pot să nu mă întreb: În 40 de ani de activitate, chirurgul ăsta nu a fost prins că lua șpaga și taman acum, când a fost mai vocal cu privire la reformele din Sanatate, s-a dedat la mită?”, scrie Simona Ionescu, jurnalist Evenimentul Zilei.

„Băi, nene, deci iar e coincidență că prof Beuran a vorbit sâmbată, la emisiunea mea, despre pericolele OUG privind privatizările din sănătate și cum s-a opus, din poziția de președinte al Comisiei de Medicină Generală din ministerul Sănătății, apoi miercuri seara a fost publicată ordonanța si scandalurile se țin lanț, iar azi de dimineața, joi, îl calcă DNA??!! Pe bune??!! Așa cum a fost coincidenta și in Decembrie când s-a opus privatizărilor, sambata i-a izbucnit scandalul, luni ordinele de ministru erau puse in transparenta și imediat a fost demis, ÎNAINTE ca măcar sa fie terminat raportul de control??!!!

LATER Update: iar unealta e același personaj”, a scris Andreea Sava, jurnalist la Antena 3.

„Fără să cunosc vreun detaliu cu privire la obiectul acestor percheziții, nu pot să nu am suspiciuni cu privire la o cauzalitate între ele și poziția doctorului Beuran față de OUG pe Sănătate. Am motive să cred că avem de a face cu o acțiune menită să compromită o puternică voce critică față de această Ordonanță.

Aceasta, cu atât mai mult cu cât, aceleași scopuri legate de bani, mulți bani, le-am întâlnit și în acțiunile de compromitere prin aceleași metode ale profesorilor Burnei, Lucan, și alții. Miza este imensă, această Ordonanță vizând capitalizarea unor spitale private cărora, iată, deja le crește semnificativ valoarea pe Bursă”, a punctat Mirel Curea, jurnalist Evenimentul Zilei.