Evenimentul Zilei > Social > Teodorovici: Românii din străinătate vor putea trimite bani în țară fără comision
Teodorovici: Românii din străinătate vor putea trimite bani în țară fără comision

Teodorovici: Românii din străinătate vor putea trimite bani în țară fără comision

Românii din străinătate vor putea transfera bani în România fără comision, a anunțat marți dimineață, la Suceava, ministrul Finanțelor.

Eugen Teodorovici, a declarat că CEC va deschide agenții în principalele comunități ale românilor din străinătate, pentru ca aceștia să poată trimite fără comisioane bani în țară. „S-a discutat foarte mult timp despre un mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care romanii din afara il trimit catre copiii, parinti. Prin CEC se va lansa foarte curand un pachet prin deschiderea de sucursale, birouri in afara tarii unde traiesc comunitati importante de romani, sa isi deschida mai usor conturi si, asta e foarte important, pentru a transfera fara comisioane bani catre familii, catre cei dragi de acasa”, a declarat Eugen Teodorovici, conform presei locale.

Casa de Economii și Consemnațiuni  – CEC este o instituție bancară deținută de Statul Român, prin Ministerul Finanțelor, înființată în 1864.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, se află  marți, la Frasin în județul Suceava, într-o vizită oficială alături de  premierul Viorica Dăncilă.