Teodorovici are planuri mari pentru ANAF. Ce schimbări dorește să implementeze

Teodorovici are planuri mari pentru ANAF. Ce schimbări dorește să implementeze

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că, începând cu acest an, dorește să schimbe mentalitatea angajaților ANAF și să asigure informatizarea instituției. Acesta dorește ca inspectorii instituției să desfășoare activități care pot „ajuta" mediul economic. Teodorovici a mai declarat că dorește să implementeze aceste schimbări fără să risipească „resurse financiare şi umane"

 „Cine se va alinia la această schimbare, bine, cine nu, se vor supăra, vor face scandal, mesaje pe internet, pe online”, este concluzia ministrului Teodorovici,  conform libertatea.ro.

„Am spus clar, ca şi politică a ANAF-ului, ne vom concentra, fără să risipim resurse financiare şi umane, şi nu numai pe aceste zone mici unde nu acolo este marea corupţie, asta o dată. Doi la mână, vor fi nişte modificări legate de ANAF în sensul de a aduce la Ministerul de Finanţe anumite activităţi care vor ajuta foarte mult mediul economic, chiar şi această funcţie de mediere” a declarat Teodorovici.

Eugen Teodorovici a mai vorbit, la Antena , despre o schimbare ”radicală” în relația fiscului cu firmele private. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Când o companie are o problemă nu contestă tot la ANAF, e clar că ANAF-ul nu va da un alt punct de vedere decât cel pe care l-a dat inițial, şi aici Ministerul îşi va asuma să tranșeze într-un fel sau altul această problemă a unui om de afaceri, este o schimbare radicală şi la care s-a ținut cu ambele mâini, o anumită persoană sau un grup de persoane, pentru că nu vor să dea din mână ce înseamnă putere, asta înseamnă putere pentru sistem”, a declarat Teodorovici.