Aceleași voci din PSD, formate din liderii din teritoriu, îi sugerează liderului PSD că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ar fi varianta cea mai potrivită. Mai ales că, în tot mai desele apariții publice, Teodorovici s-a poziționat strategic împotriva președintelui Iohannis în chestiunea banilor pe care șeful statului trebuie să-i dea la stat.

Teodorovici este, însă, în război cu șeful Fiscului, Ionuț Mișa, care este susținut de Liviu Dragnea. Numirea lui Teodorovici va fi posibilă doar dacă acea parte din PSD va reuși să se impună. Astfel, ar fi posibil ca Liviu Dragnea să accepte această variantă pentru a-şi menţine poziţia de preşedinte al partidului, după ce Ecaterina Andronescu a început să adune susţinători împotriva lui. Cu toate acestea, încă încearcă să o menţină pe Viorica Dăncilă cât mai mult în funcţie, dar scaunul ei a început să se clatine serios şi este posibil ca în următoarea perioadă să avem pe masă încă o demisie din fruntea Guvernului. A treia în mai puţin de 2 ani.

 

Ministrul finanțelor este optimist

Potrivit unei declarații făcute în iulie, Teodorovici ar fi interesat de ascensiunea sa politică, inclusiv postura de candidat la președinție. „Haideţi să vă spun şi altceva. Un om politic dacă nu vrea mai mult este ipocrit. Orice om politic poate îşi doreşte să fie undeva, dacă ar spune nu, s-ar spune că are alte interese şi ipocrit nu sunt”, spunea politicianul PSD.

Teodorovici a debutat în politică în 2012 ca senator PSD de Buzău. În rest, cariera sa profesională s-a desfășurat exclusiv în domeniul bugetar, în cadrul administrației centrale.