Evenimentul Zilei > Politica > Teodorovici, atac la Iohannis. „A fost prezent doar fizic”
Teodorovici, atac la Iohannis. „A fost prezent doar fizic”

Teodorovici, atac la Iohannis. „A fost prezent doar fizic”

Cele 80 de miliarde de euro care au fost alocate României, din pachetul de relansare economică a UE reprezintă o sumă foarte mică în raport cu nevoile de dezvoltare ale țării, susține un fost ministru al PSD.

Fostul ministrul al Finanțelor Publice din Guvernul Dăncilă, Eugen Teodorovici, susține că prestația președintelui Klaus Iohannis la summitul Comisiei Europene a fost un eșec. În opinia sa, reprezentantul statului român nu a negociat eficient și nu a obținut o sumă suficient de mare pentru a acoperi toate nevoile de dezvoltare ale țării.

„Rezultatul Summitului de la Bruxelles este o confirmare a ceea ce știam – depresia beției unui succes fals, inexistent cu care se laudă toți infumurații și aburiții de la guvernare, așa cum au făcut-o și cu ratingul de țară”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Declarația sa, transmisă într-o postare pe Facebook, vine la scurtă vreme după ce președintele Iohannis a anunțat că România va beneficia de alocație financiară de aproape 80 de miliarde de euro din pachetul de relansare economică propus de UE. Banii sunt destinați investițiilor în infrastructură, construcţiei de spitale, şcoli precum şi pentru reconstrucţia economică.

„Este de neconceput, domnule Iohannis, să mergi la Bruxelles doar ca să te «dai în poze» cu liderii Europei și nu să reprezinți cu adevarat interesul țării tale! Da, președintele Iohannis a participat la negocieri DOAR cu prezența, fără agendă clară de negocieri pentru Romania!”, a arătat Eugen Teodorovici în postarea sa.

Potrivit spuselor sale, pachetul de relansare economică a Uniunii Europene se ridică la 1.824 de miliarde euro, din care cea mai mare parte este alocarea din cadrul financiar multianual de 1.074 miliarde euro. Pe lângă aceasta a mai fost constituit și un fond suplimentar de redresare de 750 miliarde euro, din care 390 de miliarde euro vor fi repartizați sub formă de granturi, iar 360 de miliarde euro sub formă de imprumuturi.

„Da, între cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, României i s-au alocat aproximativ 80 de miliarde euro (din care vreo 17 miliarde euro sub formă de împrumuturi), adică 4,38 %‼️ raportat la cele 1.824 de miliarde euro! Deci … mult, puțin? Raportat la nevoile imense de dezvoltare ale României este FOARTE puțin, extrem de puțin, dar dacă ne gândim la capacitatea unui guvern laș și incompetent, este mult prea mult!”, a subliniat Eugen Teodorovici.

În acest context, a mai arătat fostul ministru, președintele Iohannis nu a luptat pentru nimic, ci doar a bifat o oportunitate de imagine pentru sine și pentru PNL.

„Oricum, dacă toți vecinii noștri din Europa Centrală și de Est se declară mândri că au reușit să obțină câte ceva pentru țările lor din aceste negocieri, în afară de bani, repet, România este printre statele care au PIERDUT prin non-combat‼️ România, prin preș(edintele) Iohannis, s-a dus cu o geantă plină ca să se întoarcă cu ea goală! România a PIERDUT din alocările pentru dezvoltare rurală, sănătate și cercetare, dar a «câștigat» dreptul de a se împrumuta și mai mult … aviz amatorilor și trădătorilor de țară!”, a mai scris Teodorovici.

Nelu Tătaru, umilit la poarta spitalului. Răfuieli politice în pandemie

PSD cere demisia lui Negoiță de la Primărie: „Să acționeze bărbătește până la capăt”

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: