Evenimentul Zilei > Politica > Teodor meleșcanu ar putea candida la prezidențiale. A început campania de strângere de semnături
Teodor meleșcanu ar putea candida la prezidențiale. A început campania de strângere de semnături

Teodor meleșcanu ar putea candida la prezidențiale. A început campania de strângere de semnături

Deși, oficial, șeful Serviciului de Informații Externe nu și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din noiembrie, reprezentanții Consiliului Național al Societății Civile au declarat ieri că directorul SIE corespunde modelului de președinte pentru România și că au demarat campania de strângere de semnături.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Consiliului Național al Societății Civile (CNSC) s-au declarat dezamăgiți de oferta partidelor politice pentru alegerile din acest an, motiv pentru care vor începe campania de strângere a celor 200.000 de semnături necesare înscrierii lui Teodor Meleșcanu în cursa electorală.

"Domnul Teodor Meleşcanu corespunde, prin pregătire, prestanţă şi prestaţii, modelului de preşedinte pentru România, imaginat atât de Societatea Civilă, cât şi de aliaţii din NATO. Prin vârstă, domnul Teodor Meleşcanu are şi experienţa necesară şi lipsa ambiţiei de eternizare în funcţie, urmând a fi un preşedinte de tranziţie spre normalitate. Domnia sa va pune capăt disfuncţiei din cadrul Executivului format din Guvern şi preşedinte, propunându-şi reducerea mandatului prezidenţial, din nou, la patru ani şi organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale, concomitent, în 2016 (…) În situația în care, parte a Societății Civile, Alternativa Națională va strânge cele 200.000 de semnături necesare, dl. Teodor Meleșcanu va accepta propunerea de a candida în condițiile de mai sus, ca reprezentant al acesteia", se arată în comunicatul CNSC.