La 21 aprilie 2010, viceprimarul Mircea Raicu, membru al stafului de campanie al popularei Teo Trandafir, scotea la suprafaţă strategia murdară care o viza pe vedeta tv.

Teo Trandafir candida din partea PDL la alegerile parțiale din colegiul 19 din București, iar contracandidata ei era Liliana Mincă, din partea PSD+PC.

 

Fuseseră mai multe atacuri sub centură, dar publicarea numărului de telefon al candidatului PDL la anunţuri imobiliare a provocat atunci un val uriaş de indignare.

Raicu a explicat la acea vremea că numărul de telefon fusese făcut public de Teo Trandafir pentru a ţine legătura cu cetăţenii din colegiu.

Prin publicarea acestuia într-un anunţ imobiliar s-a dorit ca acesta să sune mereu ocupat, iar Teo să nu poată lua legătura cu cei care doreau să o contacteze.

Într-o întâlnire cu electoratul la Sala Polivalentă, Mircea Raicu a acuzat-o pe candidata PSD+PC că distribuie costume de haine şi conserve de ananas cetăţenilor din colegiu.

În opinia acestuia, erau dovezi clare de mită electorală. Mai mult, el a susţinut că există liste pentru cumpărarea de voturi în ziua alegerilor.

Raicu scotea în prim-plan „o întreagă campanie murdară” în Colegiul 19, cu evenimente „imorale care se transformă spre finalul campaniei în evenimente ilegale”.

Şeful de campanie amintea de vandalizarea sediului de campanie al PDL, de bannerele tăiate, dar şi de o campanie de denigrare prin ziarul de campanie Colegiul 19.

Acolo fuseseră publicate mai multe informaţii senzaţionale despre Teo Trandafir.

„Când ai luat salariu de 20.000 de euro de la Loterie, din banii publici şi apoi îi căinezi pe pensionari, asta nu e politică”, îi reproşa Raicu contracandidatei Mincă.

Vizată fiind de acuzaţii dintre cele mai grele, Teo Trandafir a prezentat la acţiunea de campanie câteva dintre proiectele pe care dorea să le pună în practică în Parlament.

Vedeta tv transmitea celor prezenţi că nu o interesa să facă bani intrând în politică, întrucât lucrase la patron şi nu luase niciodată bani de la stat.

Mai mult, ea demonta fantasmagoriile din ziarul de campanie spunând că, dacă are 16 vile în Elveţia, este pentru că aşa a fost plătită de patron, şi nu pentru că a câştigat bani de la stat.

„Am intrat în această tornadă pentru copii”, spunea Teo Trandafir, enumerând câteva dintre proiectele de lege pe care doreşte să le promoveze din calitatea de deputat.

În cele din urmă, la 5 mai 2010, Teo Trandafir depunea jurământul în calitate de deputat după ce câștiga alegerile parțiale din colegiul 19 din București, din parte PDL.

Peste aproape doi ani, în februarie 2012, vedeta tv anunţa că renunţă la politică din cauza unor mari probleme de sănătate despre care puteţi citi în acest link.

sursa: cotidianul.ro