Se întâmpla în 2012, la începutul lunii februarie şi decizia venea ca urmare a unei mari cumpene prin care trecuse Teo Trandafir. Chiar în aceeaşi perioadă, îndrăgita vedeta primea un rol în serialul de televiziune „Pariu cu viața”, difuzat de Pro TV.

Totuşi, nu acest proiect o convinsese că are nevoie de mai mult timp pentru ea şi familia ei, ci o mare problemă de sănătate, care se putea dovedi fatală.

Iată ce anunţa Teo (n.r. în prezent gazda emisiunii „Teo Show”, de la Kanal d) prin intermediul unei scrisori deschise

“Dragii mei prieteni,

Astăzi mi-am depus demisia din funcția de deputat în Parlamentul României.

Nu e o decizie pe care să nu o fi întors pe toate feţele, e o decizie pe care o luasem încă din vacanța parlamentară și pe care am pus-o în aplicare cu multă mâhnire.

Nu e o decizie dintr-un capriciu și nici vreo formă de protest cum s-ar putea interpreta, ci e o nevoie generată de starea mea de sănătate.

După lunile petrecute la Viena în spital și după lunile de convalescență în țară, am realizat că, poate, pentru oameni mai experimentați, mai pragmatici sau pentru cei care pun mai puțin suflet în ceea ce fac, politica poate fi ușoară, însă pentru mine a fost o sursă maximă de stres și în final un catalizator și pentru boala mea.

Nu spun asta pentru că mi s-ar fi năzărit, mi-au spus și doctori, cred eu, bine pregătiți. Or, atunci când ești la un pas de final, te gândești bine de două ori ce e mai important.

Pentru mine e importantă Maia și nu vreau să mai treacă vreodată prin emoțiile pe care i le-am pricinuit din cauza bolii.

Sunt importanți oamenii și cred că am să pot să le provoc bucurii mai mari reîntorcându-mă la meseria mea inițială. Totuși, sunt convinsă că, dacă aș fi continuat și aș fi avut o stare de sănătate mai bună, tot aș fi reușit să mișc câte ceva și în Parlament, pentru că sunt un om luptător.

Nu știam nici eu asta atât de bine. Dar mi-am dovedit până și mie în această lupta de luni de zile cu boală. Dragi prieteni din Sectorul 4, mă gândesc cu drag și cu responsabilitate acum la voi, cei care mi-ați dat mandatul pentru a vă reprezenta în Parlament.

Poate vă întrebați de ce am decis să plec acum, cu câteva luni înainte de alegerile la termen. Principalul motiv este acela că sunt un om care a învățat respectul pentru muncă și pentru plata corectă a acesteia. Nu am dorit vreo secundă să primesc bani publici și să nu muncesc pentru cei care m-au ales.

Nu cred însă că aceste luni aș mai fi făcut față unei politici extrem de tensionate care se duce în Parlamentul României. Celor care locuiesc în colegiul în care am candidat, și mă adresez tuturor, nu numai celor care m-au votat pe mine, le fac însă din inima o promisiune:

voi urmări, atât cât am să pot, ce vor face parlamentarii pe care îi veți alege în viitor și nu voi ezita să mă pronunț dacă aceștia nu muncesc pentru dumneavoastră.

Am să urmăresc proiectele din această zonă și am să încerc să dau o mână de ajutor atunci când voi putea folosi credibilitatea mea în sprijinul oricărui cetățean.

Voi rămâne extrem de atașată de această zonă, care mi-a oferit atât de multă încredere, și, chiar dacă nu voi mai fi în Parlament, promit să nu-i dezamăgesc pe locuitorii ei.

Mai am încă mult de oferit, atât în domeniul în care voi activa, cât și în zona civică de protecție a intereselor copiilor. Închei, gândindu-mă cu drag la toți cei care mi-au fost alături în această perioada destul de dificilă pentru mine și recomandându-le tuturor colegilor mei din Parlament să pună mai mult suflet în politică pentru oameni și nevoile lor cele mai urgențe”.

Amintim că la 5 mai 2010, Teo Trandafir depumea jurământul în calitate de deputat după ce câștigat, din partea PDL, alegerile parțiale din colegiul 19 din București,

Contracandidata ei a fost Liliana Minca din partea PSD+PC, care între timp a schimbat 6 partide în 6 ani, ultima formaţiune bifată de ea fiind ALDE. În iunie 2010, deputatul PDL Teo Trandafir vota la vedere pentru moțiunea de cenzură depusă de opoziție, fiind îmbrățișată apoi de deputatul PSD Aura Vasile.

După gest, în PDL s-a ridicat problema unei eventuale excluderi din partid. Din toamna anului 2010, Teo Trandafir a fost membru al Comisiei de cultură a Camerei Deputaților.

În 11 ianuarie 2011, fanii îndrăgitei Teo Trandafir intrau în stare de alertă după ce favorita lor era transportată cu un avion privat, la Clinică AKH din Viena.

Măsura era luată după șase zile de internare la Spitalul Elias din Capitală, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie. Drept urmare, la 24 februarie, Teo era supusă unei intervenții chirurgicale majore, în urmă complicațiilor provocate de pancreatită și a unei infecții abdominale.

La sfârșitul lunii martie, Teo suferea o nouă intervenţie chirurgicală pentru a înlătura alte urme de necroză și țesut infectat din abdomen. Ea revenea în țară la data de 20 aprilie, după aproape patru luni de spitalizare la celebra clinică AKH din Viena.

În toamna anului 2011, Teo Trandafir se întorcea la clinica din Viena pentru a fi supusă unei noi intervențîi chirurgicale. De data aceasta, chirurgii interveneau din cauza apariției unor complicații după operațiile suferite în primăvară.