Evenimentul Zilei > International > Tentativă de ATENTAT la Turnul Eiffel. Un bărbat ÎNARMAT, arestat
Tentativă de ATENTAT la Turnul Eiffel. Un bărbat ÎNARMAT, arestat

Tentativă de ATENTAT la Turnul Eiffel. Un bărbat ÎNARMAT, arestat

Un bărbat înamat și care a vrut să forțeze cordoanele de securitate de la Turnul Eiffel din Paris a fost arestat, sâmbătă seara.

Incidentul de securitate a avut loc sâmbătă seara, către ora 23.30, a anunţat Societatea de exploatare a obiectivului (SETE), într-un comunicat difuzat duminică, transmite AFP, preluată de Agerpres

Bărbatul înarmat a fost „foarte rapid imobilizat şi arestat”, se mai arată în comunicat. Nici potențialul atentator și nici personalul de pază nu au tras cu armele și nimeni nu a fost rănit. 

Bărbatul cu arma era singur și nu se cunosc, deocamdată, motivaţiile sau circumstanţele tentativei sale de forțare a dispozitivului de securitate al Turnului Eiffel, potrivit aceleiași surse.

Turnul, care în cursul serii de sâmbătă arbora culorilor clubului de fotbal PSG, pentru a saluta sosirea jucătorului brazilian Neymar, primeşte vizitatori în fiecare zi a anului şi îşi închide porţile la ora locală 00.45 (22.45 GMT). 

„Forţele de poliţie prezente au procedat la o verificare completă a locului şi au cerut evacuarea sa către ora 00.30”, cu un sfert de oră mai devreme decât în mod obişnuit, se mai arată în comunicat. 

Societatea de exploatare salută faptul că „procedurile de izolare a monumentului au fost perfect aplicate la sol şi pe etaje”. 

Numărul vizitatorilor prezenţi în momentul incidentului nu a fost comunicat de firma de exploatare a turnului. 

Franţa a fost vizată, din ianuarie 2015 încoace, de un val de atentate jihadiste, soldate cu 239 de morţi, cele mai recente fiind îndreptate mai ales împotriva forţelor de ordine.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: