Evenimentul Zilei > Politica > Tensiunile cresc în Coaliție. Contre la scenă deschisă. Tăriceanu, lovit de unde nu se aștepta
Tensiunile cresc în Coaliție. Contre la scenă deschisă. Tăriceanu, lovit de unde nu se aștepta

Tensiunile cresc în Coaliție. Contre la scenă deschisă. Tăriceanu, lovit de unde nu se aștepta

ALDE și PSD, cele două partide din Coaliția de guvernare, pare că ar avea dinsesnsiuni în ceea ce privește un subiect sensibil, acela al alegerii primarilor.

După ce președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin, motivând că situația actuală este în dezavantajul partidului său, vicepremierul PSD Daniel Suciu și ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat că PSD susţine în continuare alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit căreia primarii ar trebui aleşi în două tururi de scrutin, Daniel Suciu a spus că PSD îşi menţine punctul de vedere – şi anume că aceste alegeri trebuie să se desfăşoare într-un singur tur.

„Este opinia preşedintelui ALDE, noi susţinem în continuare alegerea primarilor dintr-un singur tur. A fost o dezbatere şi în Parlament, acest lucru nu a fost adoptat, lucrurile rămân, din punctul nostru de vedere, aşa cum sunt acum. Pe orice partid, indiferent cum îl cheamă, îl votează oamenii şi mărimea unui partid este dată de susţinerea oamenilor. Din fericire pentru PSD, acest partid este unul mare, pentru că oamenii îl votează”, a arătat Suciu, potrivit Agerpres.ro.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin, motivând că situația actuală este în dezavantajul partidului său, în timp ce partidele mari, precum PSD, primesc un avantaj nemeritat.    

„Noi susţinem că alegerea trebuie să se facă în două tururi. Când o să discutăm, dacă o să intre în discuţie legea de organizare a alegerilor locale, mai avem timp. Chestiunea asta pentru noi e un handicap, în timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la Constanţa.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: