Evenimentul Zilei > Politica > Tensiuni uriașe între Ungaria și Ucraina! România a căzut la mijloc
Tensiuni uriașe între Ungaria și Ucraina! România a căzut la mijloc

Tensiuni uriașe între Ungaria și Ucraina! România a căzut la mijloc

Tensiunile dintre Budapesta și Kiev interesează România în cea mai mare măsură, dat fiind că minoritatea română din nordul Bucovinei riscă să sufere consecințele acestui război diplomatic,

Tensiunile diplomatice dintre Ungaria și Ucraina sunt la apogeu, după ce Kievul a acuzat guvernul Orbán că a intervenit în alegerile locale din Ucraina.

Ucraina a înmânat  o scrisoare de protest ambasadorului Ungariei și, drept pedeapsă, a interzis intrarea a doi oficiali maghiari. în țară/

Drept răspuns, Ministrul de Externe al Ungariei a calificat acțiunea Ucrainei drept „patetică și fără sens”, reamintind Kievului că are mare nevoie de sprijinul Ungariei pentru a putea adera la UE și la NATO.

Ucraina, decisă să dea un „răspuns dur”

Într-o declarație făcută duminică, Ministerul de Externe al Ucrainei a condamnat Ungaria pentru „intervenția directă în alegerile locale ucrainene” și a promis un „răspuns dur”.

Enervarea oficialilor din Ucraina a fost declanșată de apelul făcut de Szijjártó către etnicii maghiari din Transcarpatia de a vota pentru candidații și maghiari la alegerile locale de duminică.

Discuțiile dintre miniștri de externe nu au reușit deloc să atenuieze tensiunea, Există încă unele probleme semnificative în relațiile bilaterale în care părțile au opinii diferite, de pildă fi educația și drepturile lingvistice , au declarat oficialii maghiari.

Mărul discordiei? Minoritățile din Ucraina

Relațiile bilaterale dintre Ungaria și Ucraina au început să se deterioreze puternic după ce Kievul afoptat legi privind utilizarea limbii și educația care discriminează minoritățile naționale și au refuzat să  facă orice fel de schimbări, în ciuda criticilor internaționale severe, scriu HungaryToday.

Din nefericire, România este prinsă la mijloc în acest conflict. Țara noastră a ridicat și ea obiecții în ceea ce privește legile adoptate de Ucraina și spera, prin discuții, să obțină recunoașterea unor drepturi pentru minoritatea românească, Acum, însă, etnicii români din Ucraina sunt în pericol să suporte nevinovați consecințele scandalului dintre Ungaria și Ucraina.

Război diplomatic între România și Ucraina? Mărul discordiei? Minoritatea română!

Un rabin a descifrat „codul ascuns” al Bibliei. Află profețiile înfricoșătoare! Vine…

 

Amendă colosală pentru că a încălcat autoizolarea. E salariul pe un an al unui român

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: