TENSIUNI în Crimeea. Comandantul unei unități militare ucrainene amenință cu deschiderea FOCULUI

TENSIUNI în Crimeea. Comandantul unei unități militare ucrainene amenință cu deschiderea FOCULUI

Comandantul unității militare din Belbek, încercuită de forţele ruseşti, i-a sunat astăzi pe superiorii săi de la Kiev, cărora le-a cerut ordine precise, în caz contrar amenințând că va deschide focul, potrivit presei ucrainene.

"Pentru a evita confruntări armate, vă cer să le spuneţi cât mai repede posibil comandanţilor ce trebuie să facă în caz de ameninţări la adresa vieţilor soldaţilor şi membrilor familiilor lor. Dacă nu luaţi nicio decizie, vom acţiona în conformitate cu statutul forţelor armate ucrainene, mergând până la deschiderea focului. Ne dăm seama că nu vom putea rezista mult timp în faţa trupelor ruse superioare numeric, mai bine înarmate şi mai bine antrenate, dar suntem pregătiţi să ne îndeplinim datoria până la capăt", a declarat Iuli Mamciur, adăugând că "ultimatumurile rușilor devin din ce în ce mai dure".

Ministrul interimar al Apărării, Igor Teniuh, a vorbit cu Iuli Mamciur la telefon pentru a-l asigura că au fost luate "măsuri urgente" pentru susţinerea militarilor din Crimeea, a anunţat ministerul într-un comunicat, fără a preciza natura acestor măsuri. CITIȚI ȘI:

  • Crimeea, "independentă" şi cu propriile forţe armate
  • Merkel, către Putin: Referendumul prevăzut în Crimeea este "ilegal"
  • Moscova alocă aproape 800 de milioane de euro Crimeii

Ne puteți urmări și pe Google News